Tipikus mezei proli a srác. :D
Elolvas egy marketing könyvet vagy valami szabó péter idéztet és már a világ urának képzeli magát. Nekem nincs bajom ezzel, főleg ha még sikeresen is csinálja, de ne nevezzük már ezeket a kategóriájú "marketingeseket" szakembernek vagy tekintélynek. A követői nagy része pedig csak áhítozik a sikerről, de közben stresszes életükben azt sem tudják mire kenjék a sikertelenséget: az illuminatira vagy a minnerre. xD
nekem nincs róla véleményem. Akit kell, elér vele... :D
de már várom, hogy mikor kérdezi meg a tag, hogy ki szereti a minnert és majd jól besül, hogy 5-en lájkolják. :D
Fel voltam egy ideig iratkozva Milánra, de az utóbbi időben egyre több lett a clickbait cikke. "Kattints ide, hogy megtudd" stb.stb.
Néha kicsit Szabó Péteres a stílusa... az ilyennel a suttyókat simán meg lehet szólítani. Egy idő után idegesítő.
Inkább a kiszamolo.hu-t olvasom, zongorázni lehet a különbséget a kiszamolo.hu javára.
Kezd kicsit elborulni. Szerintem a kezdetektől követem Milánt. Tetszett, hogy ötleteket oszt meg, tanácsokat ad, leírja a tapasztalatait. Magamat láttam benne, mintha én csináltam volna a blogot, nagyon élveztem, és vártam a legújabb cikkeket.
A bajom az, hogy húszon évesen leírja hogy 30 év tőzsdei tapasztalat. Eltelt 2-3 év most már "elismert" marketinges stb. Face-en többször beszéltünk, és nagyon korrekt egyébként, szívesen leülnék vele egy kávé mellett. De le lehet szűrni a beszélgetésből, hogy ez nem egy magas szint amit ő képvisel.
Hiába van konkrét kérdésed, a válasz az hogy hát ezt így is meg úgy is meglehetne csinálni, de ott a minner.hu ott van róla ez a cikk, az a cikk. De nem válaszol a cikk se, csak egy ötletmorzsa. Hiába próbálok több infót kérni annál, mint ami a cikkben van, (ami sok esetben csak copy cikk) semmi válasz. A cikkeken kívül semmilyen kérdésemre nem kaptam bővebb választ, csak szó szerint szinte ugyan azt ami le van írva. Így azt engedi feltételezni, hogy a cikk megírása, másolása után annyi az össz infó, amit a cikkben írt, talált. Azon felül 0.
Bagatel példa. Vegyél Tesla részvényt, így megy nekik, úgy megy nekik, ez a jövő, most ennyin áll, itt lesz. Ennyi a cikk.
Kérdés: Mi a helyzet mondjuk egy Litium ETF-el, érdemes e befektetni vajon. Nem jósnak akarom használni, csak mi a véleménye. Gondolom naivan több infót tud akkor erről a témáról ha leír kulturáltan egy ilyen cikket.
Válasz: Minden benne van a cikkben. Cikk belinkelve.
Ennyi.
Így tudom ezt legkönnyebben elmagyarázni. Nekem ez a tapasztalatom. A követést leállítottam, mert olyan magaslatokba avanzsáltak a sok reklám stb miatt egy fiatal srácot, aki nagyon messze van attól a szinttől, amit már anyagilag is szeretné ha honorálnának a cégek.
Egy picit más kategória, de nem kell sok idő, hogy azt higgye magáról hogy ő a Magyar Brian Tracy. Akivel nem feltétlen van baj, csak nem gondoltam hogy az lesz a vége, hogy az anyagiak miatt "elkur.ul".
Pedig ki kell emelnem, hogy 2016-ig napi szinten sokszor ránéztem, hátha van új cikk. Inspirálódtam, pörögtem az ötleteken. Persze az ötletek kb 90%-át már olvastam máshol, de akkor is örömmel töltött el hogy valahol volt egy srác akinek ugyan úgy jár az agya. Napi sok sok ötlet stb.
Olyan szintre fejlődik, ahol már részemről érdektelen, és nem hiteles.
Én is elég rég óta követem. Kemeny 1000 lajkoloja volt kb, amikor bekovettem. Akkor meg nagyon a vállalkozásom elejen tartottam, imádtam ilyen üzleti oldalakat követni, inspiralodtam, álmodoztam a sikerről, stb. Jó volt.
Aztán lett egy facebook csoportja, az is szépen kinőtte magát már.
Az elejen szerintem nagyon jó volt, most már annyira nem.
A kovetotabora főleg olyan emberekből áll, akik szeretnének vállalkozni, de nem sok gőzük van róla, hogy mi merre. És a legtöbben a nulla tapasztalatukkal osztjak az észt és győzik meg a hulyebbnel hülyébb otletekrol a most indulni készülőket.
Nem vagyok benne biztos, hogy egy kezdő vallalkozonak ez a legjobb csoport ahol jó válaszokat találhat a kérdéseire. Tele van olyan vallalkozokkal, akik nem tudnak az egyről a kettőre jutni és évi pár milliós bevételükKel osztjak az észt.
Nekem idén lett meg a 100 millió, 5 evembe telt. Érdemes minél több oldalt követni, és azokon belul is szelektálni az informaciokat. Ha szeretnek fel milliardos bevételt, akkor olyan közegbe is kell mozogni, ahol ezt már elérték.
És ha egy közösség éveken keresztül ugyan ott mozog, szinte ugyan azokkal az emberekkel, az hosszú tavon nem lesz jó..
Én csodálom Milánt. Kívánom, hogy elérje amit akart. Az hogy ki milyen módon tud pénzt szerezni ügyfeleitől, követőitől az ötlet (és pofa) kérdése. Valaki támogatást kér, valaki aff linkeket rak, ki, valaki pedig mások tudásanyagaiból kap jutalékot. Szerintem ha nem törvénybeütköző, akkor mindegy. Az olvasó dönti el, hogy kihez vonzódik.
Természetesen és érthetően beszél szinte mindenről. Kicsit hasonlítok rá én is. 1000 ötletem van nekem is, és sokszor végignézem, hogyan valósítja meg más. Ő legalább hasznot húz belőle. Az olvasóit oktatja.
Én több hasonló blogot/oldalt követek, de a Minner veri mindegyiket.
(ui: nem vagyok fizetett reklám, csak egy olvasó)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!