Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Másfél hónapot dolgoztam egy...

Másfél hónapot dolgoztam egy családi háznál? Mit tudok tenni?

Figyelt kérdés
Másfél hónapot dolgoztam egyik ismerősömnél, a ház körüli munkákat végeztem, apróbb dolgokat.Ha nem fizetnek ki tudok tenni valamit?
2017. márc. 8. 12:13
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
74%

"Jól írják, ez bizony feketemunka, melynek hivatalosan úgy kellett volna kinéznie, hogy Téged lejelent a NAV felé, mint háztartási munkát végző alkalmazott, s ha jól tudom, egész hónapra mindössze 1.000 ft-ot kellett volna fizetnie."

A háztartási alkalmazott nem köteles utánajárni, hogy az alkalmazó a bejelentési kötelezettségének eleget tett-e, így ha kiderülne a dolog, a kérdezőt nem érhetné hátrány.

Ha van tanú, aki igazolja, hogy ott dolgozott, meg lehet Fenyegetni az alkalmazót egy feljelentéssel a NAV felé, egész szép bírságot kapna bejelentési kötelezettség elmulasztása miatt.

2017. márc. 8. 17:30
 12/12 anonim ***** válasza:
67%

"A háztartási alkalmazott nem köteles utánajárni, hogy az alkalmazó a bejelentési kötelezettségének eleget tett-e, így ha kiderülne a dolog, a kérdezőt nem érhetné hátrány. "

Nem is azért írtam, hanem azért, mert ha be lett volna jelentve, akkor van nyoma annak, hogy dolgozott és akkor nagyobb esélye lenne a pénz követelésére.

De igazából egy olyan dolgon vitatkozunk, ami még meg sem történt - hiszen nem tudjuk, kap-e majd fizetséget vagy sem?

Az meg, hogy van tanú, aki látta dolgozni, az sajnos kevés:

1.- mondhatja azt a "munkaadó", hogy ellátásért dolgozott vagy azt, hogy kifizette, csak letagadja

2.- meg aztán megnézném én azt, hogy ki menne el tanúskodni a kérdezőnek (sokszor még komolyabb ügyekben sem vállalják a tanúskodást, sajnos...)

2017. márc. 8. 18:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!