Másfél hónapot dolgoztam egy családi háznál? Mit tudok tenni?
Hivatalosan igen. Az építőipari békéltető testületet hiába hívod, nem fognak segíteni, mert nem volt szerződés. Ha nem akar téged kifizetni akkor nem fog.
Csak törvénytelen eszközöket használhatsz (megkarcolod a kocsiját, stb.)
"Nem építő ipari munka volt, ház körül takarítás ilyenek."
Jól írják, ez bizony feketemunka, melynek hivatalosan úgy kellett volna kinéznie, hogy Téged lejelent a NAV felé, mint háztartási munkát végző alkalmazott, s ha jól tudom, egész hónapra mindössze 1.000 ft-ot kellett volna fizetnie.
Na, ki is kerestem:
"A természetes személy foglalkoztató nem köteles adót és járulékokat fizetni a háztartási alkalmazott természetes személynek fizetett díjazás után, ha ezt a foglalkoztatást a NAV-nak előzetesen bejelenti, és a tényleges foglalkoztatás idejére havi 1000 forint regisztrációs díjat fizet. Ez az összeg mindig havi 1000 forint függetlenül attól, hogy a háztartási alkalmazott hány napot, ill. hány órát dolgozik az adott hónapban."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!