Jár neki korkedvezményeds nyudgdíj?
Figyelt kérdés
Anyukám idén június végén tölti be a 63. évét, ami azt jelenti, hogy elvileg csak 165 nap múlva, tehát jövő év elején kaphat nyugdíjat. De van egy gyereke, én, az beleszámít neki, vagy sem? Kaphat így mínusz egy évet?2017. febr. 14. 19:01
1/3 Dudok Andrásné válasza:
Először is melyik évben született anyud???Mi az,hogy elvileg?? Ha jogosult az öregségi nyugdijra, akkor már a születésnapja után jár neki a nyugdij!!Nincs már semmi korkedvezmény! Miért kaphatna utánad egy évet???Mire gondolsz?Ilyen már rég nincs !! Azok az anyák kaptak akiknek nem járt gyes, azok pedig már kb70 évesek!!Ha a 40 év ledolgozottal megy anyud, abba viszont beleszámit a gyes, amit veled töltött otthon.
2/3 Dudok Andrásné válasza:
Szerintem anyud 1954 es!Én 1953 as vagyok én 63 évesen mentem nyugdijba, aki 54ben vagy utána született annak évente fél évvel ugrik a nyugdijkorhatár!Tehát ahogy irtad jövő év elején mehet nyugdijba.Nincs minusz év.!
3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm.
2017. febr. 22. 16:21
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!