Mit csinálnál ha 1 hónapon át a tényleges minimálbérből kéne megélned? Hogyan kiviteleznéd?
Minimálbér a buta proliknak jár.
Meg neked Balázs, a segélyed remélem lassan lejár. Ez rímelt.
A kapitalizmus tesz róla, hogy visszahozza a természetes kiválasztódást, és eltávolítsa a káros egyedeket a társadalomból. Vagy rabszolgákká tegye.
"a rajtam múlna, csak teljesítmény bér lenne és eltörölnéma minimálbért! Annyiért dolgozzanak, amennyiért még hajlandóak.
"
Irány Uganda, ott pont ilyen kapitalizmus van.
Odavaló a fajtád.
Ausztiában sincs minimálbér - mégsem Uganda színvonalú.
Ugandádban meg a te fajtád van és oda is való hogy kapjon annyit amit megteremtett, mert ők jönnek ide élősködni a nagy nyugati államokon szociális segélyért meg drága minimálbérért, luxus. cikkekért.
Ausztriában is meg vannak határozva minimum bérek, csak éppen nem egységesen hanem szektoronként, úgyhogy hiába sarkítasz, Ausztriában is van fék bőven a kapitalizmuson.
TE meg a Leviathán világát szeretnéd, ahol mindenki mindenkinek farkasa és mindenki harcol mindenkivel...
Igazi suttyó balkáni mentalitás.
Én is mondhatnám, hogy te meg Észak-Korea világát szeretnéd. Ott van kommunizmus, ha szeretnéd, menj oda.
Vagy Kínába, szerelhetsz penny-s órabérben.
Ha eltörölnéka minimálbért mindenkinek aki számít, csak jobb lenne.
Ha eltörölnék a minimálbért, 1-2 hónapon belül forradalom törne ki.
A segédmunkás bérek 30-40 ezer forintra esnének le és jönnének a sztrájkok.
Ugyanúgy be kéne vezetni a normálisabb béreket kedves kapitalista uram.
De tudom, szerinted 10 ezer forint az ideális munkás bér, mert tud belőle 1 zzsák krumplit venni, meg rizst, meg vegyen amit akar meg éljen amiből akar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!