Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Miért mondják, hogy az országu...

Miért mondják, hogy az országunk élhetetlen?

Figyelt kérdés
A kérdés az anyagi dolgokra vonatkozik nem az egészségügyre és a stadionokra stb. Olvasgatom a fórumot és az általános hozzáállás, hogy a mi kormányunk a legrosszabb, az ország rosszabb lett, élhetetlen, nincsenek normális bérek stb. Azt nyilván mindenki tudja, hogy mindenhol vannak szegényebbek és gazdagabbak. De Magyarországon van egy csomó embert aki nem is szegény, nem is gazdag politikus, de mégis jól él. Egy jó informatikus,mérnök, esetleg egy közepes vezető egy multinál megközelítőleg bruttó 1 milliót keres de ilyen 600-700 ezret simán. Van aki még többet. De bármilyen jobb fizetés lehet ennyi egyéb szakterületen is. És ezek nem olyan ritka dolgok Budapesten és környékén, hogy azt mondják az emberek, hogy tízezerből van egy ilyen a többi meg éhezik. Ahol én lakom ott egy ház belekerül 40-60 millióba de feljebb 100 millió körüliek is vannak. És nem csak 1-2 ember tud venni ilyet hanem körülöttünk is sokan, más városrészeken is tőlünk messze. Ha hitelre veszik akkor is van pénzük. Én úgy látom, hogy simán lehet boldogulni is ha okos vagy és értelmes. A hozzáállás miszerint akinek van pénze az csaló, politikus stb pedig borzalmas. Ha alig lenne jól fizetett ember, alig lenne olyan család akiknek nagy háza lenne megérteném, de nincsenek kevesen ezek az emberek. És a nagyjuk nem is politikus bár. Számomra nagyon ironikus, hogy itt a fórumon is mindenki megmondja a tutit miszerint az ország csak a plakátokon erősödik + a politikusok fejében. Aki ennyire tudja mi a baj és, hogy mi a megoldás az miért nem él jól ha már ilyen okos? A kérdés célja nem a provokálás, semmi hátsó szándék nincs egész egyszerűen nem igaz az ami a közhangulat.

2017. febr. 8. 14:39
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
63%
Leírja az ember, hogy tényleg szar, meg vicc ami ebben az országban megy, de igazi nyomor pl afrikában van, erre egyből nekiáltok rasszokról pofázni, meg habonyozni. Rohadt szánalmas. Az ilyen hülye proliknak mindegy hova születnek ti Svájcban is rinyálnátok vagy Luxemburgban. Mindegy mit ír az ember, ha igazat is ad nektek bármiben, akkor is foyik a mocsok a pofátokból.
2017. febr. 8. 17:06
 12/13 anonim ***** válasza:
63%

"Egy jó informatikus,mérnök, esetleg egy közepes vezető egy multinál megközelítőleg bruttó 1 milliót keres de ilyen 600-700 ezret simán. Van aki még többet."

Na igen, csak amíg egy cégnek mondjuk van 3-4 középvezetője, addig van mellettük 300-400 munkása, akik alacsonyabb beosztásban dolgoznak, minimálbérért vagy bérminimumért! Szóval persze vannak, akik jól keresnek, de azért egy emberre, aki jól keres esik egy nagy rakás másik ember, aki meg rosszul keres. És a rosszul keresőkből mindig több van.

"Ahol én lakom ott egy ház belekerül 40-60 millióba de feljebb 100 millió körüliek is vannak."

Ahol én lakom (Szeged) ott meg egy átlagos panellakás 7-10 millió és a legtöbb embernek nincs pénze rá, hogy valaha is vegyen egyet. Sőt, hitelből sem tudják megvenni, mert olyan alacsonyak a fizetések, amire a bank egyszerűen nem ad hitelt! 40-60 millió forintot meg egy teljes élet alatt talán, ha megkeresnek, tehát olyan értékű házuk az életben nem lesz!

Mindenki azt látja csak, ami őt körülveszi. Ha te gazdag környéken laksz, akkor nyilván a téged körülvevő emberek is mind gazdagok -- ergo azt hiszed, mindenkinek ilyen az élete. De próbálj csak leköltözni egy kisebb városba vagy inkább faluba, ahol az emberek minimálbérből vagy az alatti fizetésből élnek meg hónapról hónapra, és meglátod, hogy milyen a magyar valóság! Magyarország nem egyenlő Budapesttel! És főleg nem egyenlő Budapest jómódúbb kerületeivel!

2017. febr. 8. 21:17
 13/13 A kérdező kommentje:
tegnap 21:17 Persze, hogy azt látja mindenki ami körülveszi és én is tudom, hogy több a szegény ember. De ahhoz képest, viszonylag sok gazdagabb/gazdag rész van országban. Sose mondtam, hogy nem szegény emberből van több csak azt, hogy jómódú is sok van (a jómódú az nekem akinek ilyen 50-100 milliós háza van).
2017. febr. 9. 12:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!