Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Szerintetek ha egy utánvétes...

Kszlivi kérdése:

Szerintetek ha egy utánvétes csomagot nem vesz át a megrendelő aminek a postaköltségét én fizettem előre és amiért visszajött is fizetnem kellett, ezt az összeget amivel megkárositott hogy tudnám behajtani rajta?

Figyelt kérdés

#csomag #kárositott
2017. febr. 8. 12:39
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Igen visszatartó ereje lehetne a dolognak, de igazából aki kamu adatot ad meg annak nem drága hiszen nincs mit behajtani.

A webshoposnak meg nyilván az ilyen mértékű költség pláne ilyen termék árak mellett abszolut irreális . inkabb jogi szabályozás kellene de az pont a piacot vetné vissza. Nem csoda igy is hogy hullanak ki a tőke szegények a rendszerből.

Anno mikor átadtam a webshopot mar bele se mertem gondolni mi van ha valaki lerendel egy félmilliós tv-t majd indoklás nélkül 14 napon belül eláll tőle, pedig törvényileg lehetséges.

2017. febr. 8. 13:54
 12/16 anonim ***** válasza:

"fizetési meghagyást indíthatsz magánemberként is. pl xy tartozik neked mert ezt meg ezt rendelte tőled ezen az apróhirdetési oldalon, de nem vette át. "

Úgy látszik, ma egész nap vitatkozni fogok Veled :D

Ennek azért meglehetősen kétes kimenetele lenne, ugyanis a hirdetési oldalon NEM KÖTELEZŐ megvenni/átvenni a terméket. Mondhatja azt is, hogy az eladó megtudta valahogy a címét és "erőszakkal" elküldte neki. Főleg, ha még nem is levelezésben történt mindez, hanem pl. telefonon egyeztettek - akkor még nyoma sincs, hogy a vevő rendelte meg...

Szóval úgy még a bizonyítás sem olyan könnyű - és mivel az eladó a "felperes", így neki kell bizonyítani, hogy a vevő megrendelte.

2017. febr. 8. 13:56
 13/16 anonim ***** válasza:
irj ajanlottan ket felszolito levelet 15 napos majd 7 nap múlva 8 napos határidővel és ird bele hogy fizetesit inditasz, ha nem teljesit.
2017. febr. 8. 13:58
 14/16 anonim ***** válasza:
igen ilyen is lehet. viszont egyfelől szóbeli szerződés is lehet és az egymástól távol levők között létre jövő szerződés is érvényes rá. igy igazából független a platformtól. bizomyitasiban mindket félnek ala kellene tudni támasztani az igazát, de nem vagyok bíró és mint mondtam ilyenbe nem folytam még bele kis összeg miatt. Fizetésire egyébként nyílni szoktak a pénztárcák meg beadás előtt is ha pl. olyan volt, hogy az árut sem fizette ki határidőre.
2017. febr. 8. 14:08
 15/16 A kérdező kommentje:
Bak Norbert, köszönöm, még annyit segítenél hogy milyen törvényre vagy paragrafusra hivatkozzak hogy minél hatásosabb legyek ?
2017. febr. 8. 14:32
 16/16 anonim ***** válasza:

Nézzétek csak mit találtam az egyik webáruház oldalán! - mondjuk ez webáruház tulajdonosoknak lesz majd jó... :-)

"Át nem vett, visszaküldött csomagok esetén a visszaszállítás díja megrendelőt terheli, újra küldését kizárólag a csomag ellenértékének előre történő átutalása esetén áll módunkban ismételten elindítani!"

(3,7,12 vagyok)

2017. febr. 9. 11:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!