Szerintetek ha egy utánvétes csomagot nem vesz át a megrendelő aminek a postaköltségét én fizettem előre és amiért visszajött is fizetnem kellett, ezt az összeget amivel megkárositott hogy tudnám behajtani rajta?
Igen visszatartó ereje lehetne a dolognak, de igazából aki kamu adatot ad meg annak nem drága hiszen nincs mit behajtani.
A webshoposnak meg nyilván az ilyen mértékű költség pláne ilyen termék árak mellett abszolut irreális . inkabb jogi szabályozás kellene de az pont a piacot vetné vissza. Nem csoda igy is hogy hullanak ki a tőke szegények a rendszerből.
Anno mikor átadtam a webshopot mar bele se mertem gondolni mi van ha valaki lerendel egy félmilliós tv-t majd indoklás nélkül 14 napon belül eláll tőle, pedig törvényileg lehetséges.
"fizetési meghagyást indíthatsz magánemberként is. pl xy tartozik neked mert ezt meg ezt rendelte tőled ezen az apróhirdetési oldalon, de nem vette át. "
Úgy látszik, ma egész nap vitatkozni fogok Veled :D
Ennek azért meglehetősen kétes kimenetele lenne, ugyanis a hirdetési oldalon NEM KÖTELEZŐ megvenni/átvenni a terméket. Mondhatja azt is, hogy az eladó megtudta valahogy a címét és "erőszakkal" elküldte neki. Főleg, ha még nem is levelezésben történt mindez, hanem pl. telefonon egyeztettek - akkor még nyoma sincs, hogy a vevő rendelte meg...
Szóval úgy még a bizonyítás sem olyan könnyű - és mivel az eladó a "felperes", így neki kell bizonyítani, hogy a vevő megrendelte.
Nézzétek csak mit találtam az egyik webáruház oldalán! - mondjuk ez webáruház tulajdonosoknak lesz majd jó... :-)
"Át nem vett, visszaküldött csomagok esetén a visszaszállítás díja megrendelőt terheli, újra küldését kizárólag a csomag ellenértékének előre történő átutalása esetén áll módunkban ismételten elindítani!"
(3,7,12 vagyok)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!