Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Tartozunk! Végrehajtás az...

Tartozunk! Végrehajtás az ingatlanon, eladhatjuk mi is?

Figyelt kérdés
Tartozunk 720 ezer forinttal, magánembernek. A 17 milliót érő lakást eladhatjuk mi is, és abból kifizetni a tartozást? Hogy megy ez az egész?
2017. febr. 7. 20:32
 1/5 anonim válasza:
Csak akkor ha nálatok vannak a lakás papírjai, és ha lesz addig érdeklődő.
2017. febr. 7. 20:41
 2/5 anonim ***** válasza:
Ezt azokkal kell megbeszéld akiket érint az ügy. Bank, végrehajtó, magánszemély stb...
2017. febr. 7. 20:41
 3/5 anonim ***** válasza:
Nem tudtok jelzálog hitelt felvenni és abból kifizetni a tartozást? Én 720 ezres adósság miatt biztos nem adnám el a 17 milliót érő lakást
2017. febr. 7. 21:51
 4/5 anonim ***** válasza:
Eladhatjátok, sőt, így valószínű jobban jártok, mintha árverésre kerülne az ingatlan, de a vevőnek a végrehajtóval kell tárgyalnia. Viszont sokkal jobb lenne részletfizetésben megegyezni, mert 720 000 Ft tartozásért valóban kár eladni az ingatlant.
2017. febr. 8. 01:40
 5/5 anonim ***** válasza:

Ha csak végrehajtási jog van az ingatlanon, akkor az értékesíthető.

Gond akkor van, ha ennek ellenére sem fizetitek ki utána a tartozást.

Egyébként gyakorlatilag minden ingatlan értékesíthető még akkor is, ha jelzálogjog, vagy terhelési és elidegenítési tilalom van rajta.

A lényeg, hogy az összes tartozásra fedezetet nyújtson az ingatlan eladási ára. Minden más az ügyvéden múlik, mert egyszerűen csak úgy köti meg az adásvételi szerződést, hogy "mindenki" jól jöjjön ki belőle. Mind a hitelezők, mind a vevő. Természetesen ez a tartozás mielőbbi kiegyenlítésével érhető csak el, mert egyébként a tulajdonjogot a földhivatal nem jegyzi be, hiába is fizette ki a vevő az ingatlan vételárát.

Saját értékesítés egyébként is jobb megoldás, mert akkor piaci összeget tudsz kialkudni, míg árverés esetén piti pénzért kelnek el ezek az ingatlanok.

Én is vettem mindenféle joggal terhelt (végrehajtási jog, jelzálogjog, elidegenítési és terhelési tilalom) alatt lévő ingatlant magától a tulajdonostól, és nem kérdeztem meg egyik jog jogosultját sem, hogy mit szól hozzá, beleegyezik-e. Ez jó ügyvéd kérdése csak...

Viszont 720 ezer forint miatt én sem értékesítenék egy 17 milliót éri lakást, csak akkor, ha nagyon muszáj.

2017. febr. 11. 07:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!