Behajthat -e a cég rajtam úgy követelést, hogy nincs állandó jövedelmem? Story lenn.
semmigond, ne fizesd be. Elvegre az o erdekuk, hogy majd evek mulvan tartasz majd par szazezres tetelnel...
"elvből nem fizettem be,"
en mondjuk elvbol kiszoktam fizetni, pl a gyorhajtasomat is, amit Ausztriabol kuldtek, ezt nevezik felelossegnek.
es igen, az, hogy most nincs melod, nem azt jelenti, hogy kesobb sem lesz, majd a vegrehato szepen rateszi a kis mancsat, es leshetsz, amikor fizetesi tiltasod lesz, ami legalabb 33%, de max 50% ;)
Sok sikert!
Két lehetőséged van:
- befizeted, és tanulsz az esetből
- nem fizeted be, és sz*pni fogsz
A Te életed, a Te döntésed.
Nos, általában én is a lógósok ellen vagyok, DE!
1.- jártam már úgy, hogy felszálltam a végállomáson a villamosra (Bp), lyukasztottam, majd egyszer csak közölte a vezető, hogy a másik hamarabb indul. Utasok le, én is, de ilyenkor ugyebár a másik villamoson is lyukasztani kellene.
2.- szinte ugyanez a történet, végállomás, felszállok, indulna a villamos, de mégsem sikerült neki- ugyanis elromlott, nem indult.
3.- ha hiszitek, ha nem, a DKV (debreceni) ellenőrök tényleg ilyen ... - nemmondommegmilyenek.
Kérdező, irj nekik egy levelet/kérelmet, írd le, mi történt, írd meg azt is, hogy szívesen ledolgozod, de nem tudsz fizetni - aztán majd kiderül, mit lépnek rá.
Azért ne személyesen intézd (először azt írtam, csak kitöröltem), mert ha írásban adod be, akkor ennek nyoma van + még láthatják a szándékot is, hogy hajlandó vagy egyezkedni - ezt azért szokták méltányolni...
felult lelkem a buszra, leult, meglatta az ellenort es csak akkor lyukasztott, mert azt gondolta meg fogja uszni. Eljatsza most a nagy halalt, hogy mekkora aldozat lett, es egyebkent is a szemet mocskos bkv tehet mindenrol. Ok nelkul nem buntetnek meg, gondolom az ellenor figyelte mit csinalsz, es mivel te szepen leultel, nem az volt az elso, hogy lyukasztott, onnantol kezdve nem szamit ervenyesnek. Ennyi erovel lyukaszthatok a felszallasom utan 20 perc mulva, mert addig kotoraszok, vagy akar akkor, amikor leszallok...
vagy befizeted a most meg keves osszeget, vagy nem fizeted es akkor xopsz a nagyobbal. a te dolgod.
Ha valóban úgy történt az eset ahogy írtad, az első adandó alkalommal el kellett volna menni az ügyfélszolgálatra (Malom-Park) és leírni a panaszodat, mellékelve a jegyed fénymásolatát. Debrecenben nem lyukasztásos, hanem bélyegzős a jegyérvényesítő a villamoson, így az időpontok egyeztethetők. Vélhetően erről lekéstél, mert nem véletlenül írt már egy ügyvéd levelet neked... (az ügyvédek IS qrva jól megélnek ebből!)
Annyi lehet a mentséged, hogy megnézed a jegyeden a dátumot (óra, perc) és megnézed a büntetés alapjául szolgáló jegyzőkönyvben az óra perc időket. Ha előbbi a jegyen lévő időpontod, akkor nyertél, ha nem, akkor bukó!
Én alapjaiból mindig az ártatlanság vélelméből indulok mi, de az, hogy egyből felajánlottad a munkádat cserébe, az nekem azt súgja, hogy nem biztos hogy teljesen hófehér vagy...:)
Ugyanakkor megértem azt is, hogy ha az ember cuccokkal utazik, akkor első a helyfoglalás, aztán ez érvényesítés.
Jóindulatra ne számíts, mert az ellenőr, a jogi osztály, a megbízott ügyvéd - és még ki tudja hány sallang ember él jól majd a büntetésedből...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!