Alkalmi munka utáni igazolás? Nav?
Sziasztok!
Egyik munkahelyemen 1,5 évig dolgoztam alkalmival, de szja-hoz tavaly sem kaptam igazolást(azt mondták hogy egy bizonyos kereten belül nem kell, ezt a könyvelőm is megerősítette). Viszont most lejelentkezem munkaügyre, és ott be tudnák számítani. A volt munkáltatómhoz nem szeretnék fordulni, nem szépen váltunk el.
Ki tud nekem igazolást adni az alkalmi munkáimról? NAV esetleg?
Ez tudod hogy hülyeség ugye?
Igazolást minden esetben kell hogy kapj, sőt ha készpénzben kaptad meg a pénzt akkor kifizetési jegyzéket is, amit alá kellett vagy kellett volna hogy írj.
Az más kérdés hogy ha a mentesített keretösszeget nem haladja meg az így szerzett egyszerűsített foglalkoztatásból származó jövedelmed, az nem képez személyi jövedelemadó alapot. De ezt a munkáltató nem tudhatja hogy te máshol esetleg dolgoztál e így vagy sem.
Igazolást kell hogy kapj, ezt kizárólag a munkáltató tudja kiadni. Sajnos ezt nem tudod máshonnan beszerezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!