Mit lehet tenni hogy majd legyen nyugdíjam öregkoromra?
Feltételezzük hogy itthon szeretnék maradni, és annyi pénzt keresek amiből tudnék félre pakolni, de nem tartom jó ötletnek, mert amennyiben annyira megfogyatkozunk hogy a nyugdíjrendszer összeomlik, akkor a pénz is elfog értéktelenedni.
Mi a megoldás?
Neked már nem kell a nyugdíj miatt aggódnod.
Mire te nyugdíjas leszel, fel lesz emelve a nyugdíjkorhatár 75 évre, de az átlagember meg fog dögleni a 60-as éveiben, mert olyan elcseszett lesz az egészségügy.
A 3-as szépen leírta,csak nyilván nem magyar bankban kell tárolni a pénzt,hanem külföldiben,a magyar kormány ahhoz nem tud hozzányúlni.
A másik lehetőség,hogy külföldön dolgozol és attól az országtól kapsz nyugdíjat,bár ezt te nem akarod.
"Akinek főggye nincs az éhendöglik"
Nekem nincs fődem, oszt mégsem döglöm éhen. Elmgyek az Aldiba, veszek teszkós párizsit (az Aldiban!!) meg kiflit oszt megeszem. Akinek főggye van, az meg kulák!
A nyugdíjazás intézménye mint olyan megszünik addigra mire olyan idős leszek.vagy ha nem akoor majd kitalálnak megint valami bankkrízist azt csé.
No de tegyük fel hogy lesz nyugdíjam.
Egesz életembe minimálbérre voltam bejelentve!
Ez az aranyspájzolás viszont jó ötlet.
Több értelme van mint bankba tartani a pénzt vagy valami nevetségesen kicsi kamatra lekötni.
Meg egyébként is a bankok mind bűnözők akik átvernek.
Roh@adt uzsorások!
Itt kelet-európában legalábbis.
Lámpavasra velük
"Feltételezzük hogy itthon szeretnék maradni, és annyi pénzt keresek amiből tudnék félre pakolni"
Neked milyen "nagyravágyó" terveid vannak hallod!
"Van egy olyan érzésem, hogy olyasmi helyzet fog kialakulni, mint anno Németországban a háború után, ahol mindenki dollárral üzletelt, "
Nekem meg egy olyan ha ilyen szuper irányba robogunk, egy baromfira/csirkére lehet majd csereberélni az aranyat mert azt nem tudod megenni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!