Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Jófogáson hogy jelenthetem a...

Jófogáson hogy jelenthetem a csalókat?

Figyelt kérdés
2017. jan. 9. 20:40
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
60%
Leírod mi történt? Sokunk okulására...
2017. jan. 9. 20:48
 2/17 A kérdező kommentje:

irtam egy email cimre a jófogásra

Ha egy hirdető feladott egy hirdetést önöknél ingyenes házho szálitásal,de létrejött az üzlet,elöre utalásal,akkor fizetni kell v mit neki az ingyenes szálitás opcioért?

illetve ha nem vette le a hirdetést az illető még,akkor az mit jelent?

hogy még elszeretné adni a terméket vagy 66-szor?

hogy türnek meg ilyen csalókat az oldalukon?

Az történt hogy már a múlt hétfőn átutaltam neki a pénzt,de a termék még mindig nem ért ide. Ő mindig a késő munkára hivatkozik. Erre irtam neki hogy akkor miért válal postázást ha nem tud eljutni a postára sosem? Erre meg le tiltott.

2017. jan. 9. 21:04
 3/17 anonim ***** válasza:
81%

Az remek. Egyébként kösz a 0% -ot, a tényleg ártatlan kérdésre :D

Csak kíváncsi voltam, mivel én is gyakran mozgok arra.

2017. jan. 9. 21:06
 4/17 A kérdező kommentje:
én nem pontoztalak le
2017. jan. 9. 21:10
 5/17 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy rosszul értem, de azt írod, ingyenes szállißast vállalt, és nem előre kell fizetni. Sztem ebben semi furcsa nincs, a vételárat attól még ki kell fizetni.

Az meg, hogy még nem vette le a hirdetést. Nem ismerem a Jófogást, de lehet, úgy van vele, hogy majd ha utaltál, leveszi, mert ha közben meggondolod magad, akkor neki plusz macera újra feltenni a hirdetést.

És előfordul olyan is, hogy az ember nem jut el a postára, hiába úgy tervezte.

De az, hogy aztán letiltott, az az igazán gyanús. A többit még meg lehet magyarázni, mindenkinek van rossz napja, de ha tisztességes vagyok, akkor nem tiltom le a vevőmet... Át is utaltad neki a pénzt?

2017. jan. 10. 09:41
 6/17 A kérdező kommentje:

de a leirásba odairta hogy elöre utalásal olcsobboan kijön a posta

átutaltam a pénzt

4 ezerbe egyeztünk meg,irta hogy 3 ezerbe aodadja és egy ezres a posta

2017. jan. 10. 09:45
 7/17 anonim ***** válasza:
A legnagyobb hiba amit tehettèl, hogy elutaltad a pènzt! A jófogás első számú szabálya, hogy ne utalj el előre vètelárat, ès erre a hírdetèseket böngèszve rendkívűl sokszor felhívja rá a figyelmet!!!! Az ingyenes szállítás díja a jófogásnál egyèbkènt 1900Ft, amit az eladók általában hozzáadnak az eladni kívánt áru vètelárához! Viszont itt legalább senkit nem èr anyagi kár ha nem veszik át a termèket, szemben a postával, ahol is az eladó elküldi utánvèttel, ès a vevő nem veszi át, az eladónak ki kell fizetni a kèzbesítès díját, vagy nem kapja vissza a csomagot! Most remènykedj, hogy belefutottál egy olyan eladóba aki nem ver át, bár őszintèn megmondom, kètlem. Ugyanis a normális jófogásozók soha nem kèrnek előre pènzt, mivel TILOS!!!!! A normálisak feladják háztól-házig szolgáltatással! Több mint 50 termèket adtam ès vettem is így mindenfèle problèma nèlkül. Ès soha nem utaltam előre, de nem is kèrtem soha senkitől, hogy utaljon!! Èrdemes figyelni az akciókat, mert nagy ritkán tènyleg előfordulhat, hogy ingyen szállítják a csomagokat, ès akkor tènyleg nem kerül senkinek többletköltsègbe! De mèg mindig ez a legbiztonságosabb adás-vètel itt. Ja ha a termèk nem megfelelő amit neten megvettèl, akkor mèg felveheted a jófogással a kapcsolatot, akik leállítják a pènz továbbítását is. Ekkor visszakapod a pènzed, ès te vissza adod a termèket! Egyèbkènt minden interneten rendelt termèkre igaz, hogy 15 napig indolkás nèlkül elállhatsz a vásárlástól! Csak ezt sokan nem tudják. Remèlem nem sok hiba van a szövegbe, ha mègis, akkor elnèzèst èrte, de mobilon pötyögöm, nem gèpen.
2017. jan. 11. 10:28
 8/17 A kérdező kommentje:
Az ingyenes szállítás díj miért ingyenes ha nem ingyenes?
2017. jan. 11. 17:25
 9/17 Majatom válasza:
Szerintem nem háztól-házig szolgáltatással volt hirdetve a termék, hanem az eladó a 4000-ből engedett egy 1000-est, így a vételár 3000 plusz 1000 a posta. Azért gondolom ezt, mert a jófogásos háztól-házignál nem is lehet előre utalást választani, így aztán nem is lehet olcsóbb úgy a szállítás, mintha utánvéttel rendelné az ember. A házól-házig szolgáltatás csak a vevőnek ingyenes, az 1900 (10000 Ft vételár felett 2990) Ft-ot az eladó fizeti a jófogásnak. Az más kérdés, hogy sokan eleve annyival drágábban hírdetik meg a terméket. Az eredeti kérdésre válaszolva: A jófogáson nincs olyan lehetőség, mint például a vaterán, hogy az eladókról értékelés készíthető, illetve ezek az értékelések megnézhetők. Így aztán ha jelzed is a jófogásnak, hogy az eladó átvert, szerintem semmilyen szankciót nem tudnak alkalmazni ellene, maximum törlik, de bármikor újra regisztrálhat egy másik e-mail címmel. A jófogás tulajdon képpen ugyan olyan, mint egy apróhírdetéses újság, vannak hírdetések, és az eladók elérhetőségei. Az adás-vételt már az eladó és a vevő rendezze egymás között, ahogy tudja.
2017. jan. 13. 08:40
 10/17 jano5691 válasza:
@7: nem a jofogáson keresztül megy a pénz, tehát ők nem tudják azt 'leállitani'. Ilyen pl. a paypalin van. A 15 napos (vagy valamennyi) elállás csak kereskedőtől való vásárlás esetén van. A jófogáson jellemzően privát kereskedés megy.
2017. jan. 16. 09:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!