A templomok kinek a pénzén épültek?
Szóval én láttam templomokat, ahol ott van 1 elkerített részben hozzáépítbe a templomhoz egy csoportnyi ember, ami abban az épületben él. Azok a templomban "dolgoznak"? Mit csinálnak pontosan?
Ők építették a templomot, vagy állami támogatási pénzből? A lakások kiék ponosan, mi határozza meg h kik lakhatnak ott?
Miből van pénzük? A közműveket hogyan vezetik be?
Egyházi adóból, a hívek adakozásából, gazdagok adományaiból. Egyházi tulajdonban vannak, az lakik ott, akinek az egyházi elöljárók megengedik. Általában papok, apácák. Kapnak adományokat pl. a német egyháztól is. Ott még jó bevételei vannak az egyháznak, mert ha valaki nyilatkozik a vallásáról, automatikusan vonják a fizuból az egyházi tizedet.
A rendszerváltás előtt voltak állami tulajdonban az egyházi épületek, utána visszakapták őket.
Egyébként errefelé is van sok hatalmas majdnem üres ingatlan, nekem is megfordult a fejemben, hogy hány lakást lehetne ezekben kialakítani, lenne bőven rászoruló.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!