Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Ennyire könnyű bankkártyával...

Ennyire könnyű bankkártyával kijátszani valakit?

Figyelt kérdés

Vásároltam egy külföldi oldalon egy játékot, és fizetésnél választhattam, h Mastercard debitcarddal fizessek. Ez ugye a jellemző bankkártya Magyarországon, nem olyan, mint pl. Amerikában a hitelkártya (credit card), mert itt már a meglévő pénzed van a kártyán. És fizethettem vele, csak néhány adat kellett, pl kártyaszám, tulaj neve, érvényesség, 3 jegyű azonosító.

Semmi sms-es visszaigazolás, vagy bármi hitelesítés nem kellett. Ezek szerint ha vki talál egy elhagyott kártyát, vagy csak látja valaki kártyáján ezeket az adatokat, még PIN kód sem kell hozzá, és simán vásárolhat, amennyit akar?

2017. jan. 5. 20:04
 1/3 anonim ***** válasza:
Igen. Bár ezért kell lekaparni a hátuljáról a 3 jegyű kódot.
2017. jan. 5. 20:15
 2/3 anonim ***** válasza:
52%

Ha elhagyom a kártyámat, akkor letiltom, ennyi. Ez az egyik. A másik pedig az, hogy Magyarországon van annyi esze a legtöbb tolvajnak, hogy ha pénztárcát talál, akkor a pénzt elteszi, a többit eldobja. Bankkártyás vásárlást a legkönnyebb lenyomozni. Ha bemész egy boltba, akkor a kamerákkal már bukta és még tanúk is lehet, hogy lesznek. Ha online vásárolsz, akkor a szolgáltatásokkal szintén sokszor visszakövethető a személy. PlazmaTV-t nem rendelhetsz vele, mert jönne a rendőrség is a postással együtt.

Tehát nem kell ennyire félni a kártyától.

2017. jan. 5. 20:45
 3/3 anonim ***** válasza:

Valójában nem plazmatvt vennének vele hanem megforgaták vmi online szerencsejáték oldalon vagy valahogy kimosnák a pénzt.

A valóságban persze egy okosabb bűnőzőnek nem ér meg ennyit az egész, hiszen pár dollárért vehetsz hitelkártya adatokat a net sötétebb részein.

2017. jan. 5. 23:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!