Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » 16 évesen dolgozni, tanácsok,...

16 évesen dolgozni, tanácsok, hogyan?

Figyelt kérdés
16 éves leszek juniusba. a családi viszony miatt el kell költöznöm (apám nem él velünk, anyám meg azt mondta költözzek el nem érdekli hogyan tovább az életem) Iskola mellett mit, hogyan lehetne annyit dolgozni, hogy meg tudjak belőle élni.? Lehetséges, hogy 16 évesen iskola mellett dolgozzak.? előre is köszönöm a válaszokat.
2010. máj. 4. 11:46
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

nem küldhet sehova szerintem, legalábbis bünti nélkül nem.

egyedül tuti nem tudnál megélni 16 évesen suli mellett.

max ha otthagyod a sulis és helyette dolgozol, de az később nagyon visszaütne.

lehet, hogy a gyámhatóságnál kéne szólnod, talán ők a fejére vernek anyádnak.

2010. máj. 4. 12:14
 12/13 anonim ***** válasza:

Először is nagyon sajnállak, nem könnyű az életed.

Sajnos, ha el kell költöznöd, még bonyolultabb lesz.

A munkatörvénykönyve alapján a 16. életéved betöltése után szülői hozzájárulás nélkül is vállalhatsz munkát.

Viszont te még tanköteles vagy a 18. életéved betöltésekori tanév végéig.

Nappali tagozat mellett nem nagyon fogsz tudni munkát vállalni. Esetleg egyéni tanrendben tanulhatsz (magántanuló)

De állandó lakcímednek akkor is kell lennie: a munkahelyhez is, és az iskolához is.

Nagyszüleid nincsenek, akik magukhoz vehetnének?

Ha nem a szüleiddel élsz, akkor a családi pótlékot is "elperelheted" tőlük.

Próbálj meg támogatásokat kérni az önkormányzatnál (lakhatási támogatás, rendkívüli segély)

A gyámügytől is kérhetnél segítséget. Lehet, hogy el tudnának helyezni nevelőszülőknél.

Még felnőttnek is nehéz munkát találnia mostanában, nemhogy kiskorúnak.

Próbálj nagyszülőkhöznél, rokonokhoz költözni, vagy gyámügyes segítséget kérni.

Írd majd meg, mi lett veled!

2010. máj. 4. 13:33
 13/13 anonim ***** válasza:

Diákszövetkezetben keress munkát, és költözz középiskolai kollégiumba. Havi 10-15 ezerért (pontosan nem tudom, mert három éve végeztem) van szállásod és napi 3szori kajád. Valamint a családi pótlék is téged illet, annak mindenképp járj utána! Havi 50ból kényelmesen meg tudsz élni, tehát ha 25öt kell csak keresned a csp mellé, az havi 40-50 óra munkával megoldható, mondjuk szombat és még egy-két délután hétköznap.

De ez legyen a legutolsó, amivel próbálkozol, én most egyetem mellett dolgozom, hogy megéljek, azóta nem voltam bulizni, mert vagy dolgozom, vagy tanulok, vagy alszom, a barátnőim elpártoltak tőlem, mert nincs időm rájuk. Elég rossz, úgy érzem, elúszik a fiatalságom :(

2010. máj. 4. 22:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!