16 évesen dolgozni, tanácsok, hogyan?
jesszus. nem gondolom hogy nappali tagozaton suli mellett tudnál annyi pénzt keresni, amiből egyedül meg tudnál élni. esetleg ha barátokkal albérletbe költözöl, s estin folytatod a tanulást.
de miért nem érdekli anyudat még az sem, h befejezed e a sulit? 16 évesen nem kéne még magadat eltartanod. inkább beszélj vele, vállalj nyáron diákmunkát, ajánld fel, hogy segítesz neki abból anyagilag.
Nem értem, mi vihet rá egy anyát arra, hogy a 16 éves fiát elzavarja otthonról azzal, hogy nem érdekli, milyen sors kíséri majd gyermekét. Amit még megpróbálhatsz (bár mivel nem említetted, nem tudom, ki van-e lőve ez a lehetőség), apádhoz költözni.
Felkeresed valamelyik diákszövetkezetet, jelentkezel a nyárra is, meg majd szeptemberben is, hogy te délutánonként meg hétvégén dolgoznál. Mást nem tehetsz, ha édesanyádat nem tudod meggyőzni.
diákszövetkezetet nem tudom, próbáld meg azt is.
de lehet be kéne menni a gyámügyre, mit csinálhatsz. hiszen még fiatalkorú vagy! anyád nem rakhat csak úgy ki. és akkor lehet te kapnád a családit is magad után? ezt kérdezd meg a gyámügyön, mert az már egy jövedelemforrás.
nem biztos hogy intézetbe küldene, lehet megjönne az esze!!
és akkor legalább a gyámügyön már tájékoztatni fognak milyen lehetőségeid vannak hivatalosan.
szerintem oda mindenképpen menjél be. ha csak érdeklődsz, nem lesz semmi baj, nem fognak kényszeríteni, hogy menj intézetbe. és anyuddal sem veszik fel csak úgy a kapcsolatot, ha te nem akarod. de legalább megtudod, mit tehetsz, hogy jobban gyere ki a helyzetből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!