Hogyan tudnék 500 eurósokat felváltani, úgy, hogy az nekem a legelőnyösebb legyen?
A helyzet az, hogy vásároltam egy cégtől egy használt autót, és megegyeztem a tulajjal, hogy mivel euróba van a pénzem, euróba fizetném ki. Neki is jobb, mert ő külföldről euróért veszi a járműveket, és így az aktuális euró árfolyamot szemelőt tartva megegyezünk egy köztes árban, és mindketten jól járunk.
A baj az, hogy 500-asokban van a pénzem, azt viszont nem fogadja el. Fel kell váltanom apróbba.
Ugye rögtön az jutott eszembe, hogy semmi gond. Megyek a bankba. De azt halottam, hogy ott is ekkora összegeknél előre kell szólni, és hogy jelenteni fogják a NAV-nak, meg hogy adót kell majd fizetnem, meg ilyenek.
Aki kicsit jártasabb a témában, az segíthetne. Hogyan, és hol válthatnám fel úgy, hogy nekem a legelőnyösebb legyen ?
"Ki az a balek, aki a készpénz felvétel horribilis költségét is megfizeti egy adásvételnél, csakhogy készpénzzel fizethessen ?!?"
igen. valoban. kemeny 0 eurojaba kerult felvennie a sajat bankjabol...egyebkent meg az atutalasnak is lehet dija, ami nem biztos, hogy nem nagyobb, mint mondjuk a kp felvetel koltsege.
A felét már sikerült beváltanom váltóban. Nagyon rendesek voltak. Papíron nem is szerepel, hogy mennyi pénzről volt szó, csak azt az összeget tüntették fel, amit átváltottak forintba. Majd benézek egy másik váltóba, és elrendezem a másik felét is. Egyébként nincs semmi susmus a háttérben. Azért tartottam 500-asokban, mert kis helyet foglal.
Köszönöm a válaszokat. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!