Hogyan tudnék 500 eurósokat felváltani, úgy, hogy az nekem a legelőnyösebb legyen?
A helyzet az, hogy vásároltam egy cégtől egy használt autót, és megegyeztem a tulajjal, hogy mivel euróba van a pénzem, euróba fizetném ki. Neki is jobb, mert ő külföldről euróért veszi a járműveket, és így az aktuális euró árfolyamot szemelőt tartva megegyezünk egy köztes árban, és mindketten jól járunk.
A baj az, hogy 500-asokban van a pénzem, azt viszont nem fogadja el. Fel kell váltanom apróbba.
Ugye rögtön az jutott eszembe, hogy semmi gond. Megyek a bankba. De azt halottam, hogy ott is ekkora összegeknél előre kell szólni, és hogy jelenteni fogják a NAV-nak, meg hogy adót kell majd fizetnem, meg ilyenek.
Aki kicsit jártasabb a témában, az segíthetne. Hogyan, és hol válthatnám fel úgy, hogy nekem a legelőnyösebb legyen ?
500 Euró kb. 150 000 Ft. 10 db. kb. 1,5 millió, 20 db. kb. 3 millió. Nem tudom, mennyiért egyeztetek meg (FT-ban) a kocsi árában, minden esetre max. 2-3 tucat ötszázast kellene felaprítanod, ez pedig nem olyan nagy tétel, ha figyelembe veszed a fenti pénzváltásos ajánlatot.
Persze, ha az autóvásárlás csak egy fedő sztori, és (nyom nélküli) pénzmosási szándék van a háttérben, akkor ez nem célszerű, mert a pénzváltók tevékenységét összefésülheti a NAV, és esetleg felfigyelnek rád.
A helyedben meggondolnám, hogy megér-e annyit egy ilyen üzlet.
Amúgy, ahonnan az 500-asok származnak, ott bizonyára vannak (lettek volna...) kisebb címletek is.
Ne vedd rossz néven, szerintem nagyon sántít ez a dolog, naiv a történet...
"megis kiadtak a bankban es elfogadta a kereskedo is, bar az teny, hogy csodalkozott, mert azt mondta ekkora osszeget atutalassal szoktak kifizetni."
Naná, hogy utalással bonyolítják. Ki az a balek, aki a készpénz felvétel horribilis költségét is megfizeti egy adásvételnél, csakhogy készpénzzel fizethessen ?!?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!