Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Hogyan tudnék 500 eurósokat...

Hogyan tudnék 500 eurósokat felváltani, úgy, hogy az nekem a legelőnyösebb legyen?

Figyelt kérdés

A helyzet az, hogy vásároltam egy cégtől egy használt autót, és megegyeztem a tulajjal, hogy mivel euróba van a pénzem, euróba fizetném ki. Neki is jobb, mert ő külföldről euróért veszi a járműveket, és így az aktuális euró árfolyamot szemelőt tartva megegyezünk egy köztes árban, és mindketten jól járunk.

A baj az, hogy 500-asokban van a pénzem, azt viszont nem fogadja el. Fel kell váltanom apróbba.

Ugye rögtön az jutott eszembe, hogy semmi gond. Megyek a bankba. De azt halottam, hogy ott is ekkora összegeknél előre kell szólni, és hogy jelenteni fogják a NAV-nak, meg hogy adót kell majd fizetnem, meg ilyenek.

Aki kicsit jártasabb a témában, az segíthetne. Hogyan, és hol válthatnám fel úgy, hogy nekem a legelőnyösebb legyen ?

2017. jan. 2. 21:09
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Pénzváltónál átváltasz belőle mondjuk 50-t és 450-t meg visszad euroba.
2017. jan. 2. 21:21
 2/12 A kérdező kommentje:
Na jó, de nem egy darab van. Lehet váltóba nincs is annyi euró kéznél, hogy mindből visszaadjon 450-et.
2017. jan. 2. 21:24
 3/12 A kérdező kommentje:
Vagy megyek, és minden nap bejárom a váltókat a városban. :D
2017. jan. 2. 21:29
 4/12 anonim ***** válasza:
Szerencséd van ha elveszik.
2017. jan. 3. 00:05
 5/12 anonim ***** válasza:
nem tudom merre fele laksz, es van-e autod, de en atugranek vagy Szlovakiaba, vagy Ausztriaba es ott valtatnam fel. Es meg kirandultal is egyet.
2017. jan. 3. 09:00
 6/12 anonim ***** válasza:

500 Euró kb. 150 000 Ft. 10 db. kb. 1,5 millió, 20 db. kb. 3 millió. Nem tudom, mennyiért egyeztetek meg (FT-ban) a kocsi árában, minden esetre max. 2-3 tucat ötszázast kellene felaprítanod, ez pedig nem olyan nagy tétel, ha figyelembe veszed a fenti pénzváltásos ajánlatot.

Persze, ha az autóvásárlás csak egy fedő sztori, és (nyom nélküli) pénzmosási szándék van a háttérben, akkor ez nem célszerű, mert a pénzváltók tevékenységét összefésülheti a NAV, és esetleg felfigyelnek rád.

A helyedben meggondolnám, hogy megér-e annyit egy ilyen üzlet.

Amúgy, ahonnan az 500-asok származnak, ott bizonyára vannak (lettek volna...) kisebb címletek is.

Ne vedd rossz néven, szerintem nagyon sántít ez a dolog, naiv a történet...

2017. jan. 3. 09:38
 7/12 anonim ***** válasza:
Miert santitana? A sogorom kp-ben vette szinten az autojat Nürnberg mellett, 11ezer euro volt, csupa 500-oskban. az sem 1-2 db volt, megis kiadtak a bankban es elfogadta a kereskedo is, bar az teny, hogy csodalkozott, mert azt mondta ekkora osszeget atutalassal szoktak kifizetni.
2017. jan. 3. 09:55
 8/12 anonim ***** válasza:

"megis kiadtak a bankban es elfogadta a kereskedo is, bar az teny, hogy csodalkozott, mert azt mondta ekkora osszeget atutalassal szoktak kifizetni."

Naná, hogy utalással bonyolítják. Ki az a balek, aki a készpénz felvétel horribilis költségét is megfizeti egy adásvételnél, csakhogy készpénzzel fizethessen ?!?

2017. jan. 3. 14:59
 9/12 anonim válasza:
Bécsben a nemztei bankban lehet 14.500 € egybben elváltani. 15.000 € fölött kérik az igazolványokat. Sima bankban max csak kb 5.000 lehet váltani.Magyarországon pénzváltoban is el lehet váltani de ehez egy részet át kell váltani forintra... De átalában elszoktak fogadni föleg autó vásarláskor. érdekes dolgok vannak... Akkor mi értelme van a bankjegynek? Igaz hamarosan be lesznek vonva..
2017. jan. 3. 21:27
 10/12 anonim válasza:
és készpén felvétel az még az ausztriában bankonla ingyenes...
2017. jan. 3. 21:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!