Hogy lehet hogy még a folyton csődben lévő Görögországban is magasabb a minimálbér mint Magyarországon?
görög : €683.76 per month ($762)
127,650 HUF (€425 / $445)
Nevetséges de másfélszer nagyobb ott a minimálbér jelenleg, úgy hogy ott jelentősen csökkent az utóbbi időben...
870 volt, csak ugye a csődök miatt megszorítottak.
És egy ilyen országban is erősebb a bérszínvonal....
25 % os munkanélküliség, nálunk 5...
Mesterségesen maradnak alacsonyak a bérek Magyarországon?
Hogyan lehetséges ez?
Nyilván mesterségesen vannak itt tartva. Hogy miért, azt meg meg tudják magyarázni a vezéreink, mint minden mást. Például.
Meglehet élni 47000 forintból !!!
Most lettek emelve , többek közt a polgármesterek juttatásai, mert az azért mégis csak szörnyű hogy 6-800000 forint volt eddig.!!!
MEgint egy idióta kérdés!
Arra nem vagy képes gondolni, hogy nemcsak a bérek magasabbak, hanem az alapkiadások - lakbér, rezsi, kaja, stb - is?!?!?!?
nem arra vagyok kíváncsi.
arra vagyok kíváncsi hogy miért több náluk a bér mikor a magyarok kidolgozzák a belüket, német szintű a munkanélküliség nálunk és a munkamorál is egész jó.
és még a görög béreket se érjük el?
Valaki csúnyán meglop minket.
A valóság meg az hogy pont azokban az országokban a legkisebb a munkanélküliség ahol a legmagasabbak a bérek.
Svájc, Norvégia, Svédországa, Dánia...
"Valaki csúnyán meglop minket."
Kikek? Ki? Mi is itt a lopás?
A minimálbér nem azt jelenti, hogy annyiért el kell menned kötelezően dolgozni. Azt jelenti, hogy mennyit köteles a munkáltató adni minimum.
Magasabb minimálbér magasabb munkanélküliséget okoz (mert kevesebb cég tudja kitermelni a bérköltséget, ezáltal kevesebb munkalehetőség lesz).
balázska... attól, hogy hetente megkérdezed még pont ugyanaz a válasz, mint a korábbi alkalommal:
http://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__egyeb-kerd..
A kérdező kommentje:
nem arra vagyok kíváncsi
Látod pont ez a baj, amit nem értesz még már egy éve...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!