A vásárlók elállási jogára nincsen valami törvény?
Nem minden esetben van elállási jog - még az internetes vásárlásoknál sem: pl. személyre szabott szolgáltatásnál, terméknél, stb.
Mondjuk rendelsz egy olyan bögrét, pólót, amire a kutyád képét teszik fel, akkor nincs elállási jog.
Netán utánvéttel akartál rendelni, hogy probléma a fizetés a megrendelésnél?
A fizetés és az elállási jog között nincs összefüggés: rendelsz, fizetsz, megkapod, nem olyan a színe, mint a képen, nem akkora, mint írták, fényképezték, stb. ezt 14 napon belül jelzed az eladónak meg hogy elállsz az adásvételtől, saját költségeden visszaküldöd - pénzt visszafizetik - erről szól az elállási jog.
De mint fentebb is szerepel - nem minden esetben él az elállási jog.
A pontos helyzetet most nem írom le, mert hosszú lenne, de egy másik webshop vásárlási szabályzatát is elolvastam, és ott is az volt, hogy az elállási jog a megrendeléstől a kifizetesig lehetséges. Viszont, ahol végül vasaroltam, ott a termék oldalán szerepelt az, hogy ha megrendeled, ki is kell fizetned.
Az elállási jog nem hiszem, hogy azt takarja, hogy megveszed, és 14 napon belül visszaviheted. Akkor már nem elállsz a vásárlástól, hiszen már megvetted a terméket.
Hát, eléggé félreértelmezed a dolgokat. mondjuk nem lenne nehéz beírni a keresőbe, hogy elállási jog, de ezt most kivételesen megtettem helyetted:
"Mi az az elállási jog?
Az elállási jog azt jelenti, hogy az interneten (távollevők között) megkötött szerződéstől jogszabályi felhatalmazás alapján egyoldalúan visszaléphetünk és a termék visszaküldése esetén követelhetjük a kereskedőtől az általunk kifizetett összeg visszatérítését. Az elállási jog kompenzálja azt, hogy a vásárlás előtt nem volt lehetőségünk a termék megvizsgálására, kipróbálására, illetve üzembe helyezésére. "
Itt olvashatsz arról, mikor nem él az elállási jog:
"Az elállási jog nem hiszem, hogy azt takarja, hogy megveszed, és 14 napon belül visszaviheted"
Szerencsére nem számít, hogy te mit hiszel. Ugyanis pontosan ezt jelenti.
Most azért nem igazán értelek...
"Én úgy tudtam, hogy a megrendelés és a szállítás/átvétel között a vásárló bármikor elállhat, joga van hozzá. Hogy van ez a valóságban?"
Az emberek általában akkor szoktak megrendelni valamit, ha szükségük van rá, meg akarják venni. Te úgy szeretnél valamit megrendelni, hogy még a kiszállítás előtt vissza tudd mondani? Még mielőtt meglátnád, hogy néz ki a termék, hogy működik, stb.?
Szóval csak úgy kattintgatni akarsz, majd meggondolod magad, oszt mégse kell? Akkor minek megrendelni? Nem értem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!