Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Egy ilyen kis üzlethelyiség...

Egy ilyen kis üzlethelyiség alkalmas lenne elsősorban street food ételek árusítására?

Figyelt kérdés

Manapság ennek van divatja és az emberek elkezdik felfedezni hogy jó kis kaják ezek.


Megszeretném lovagolni a kapitalizmust vele.


[link]



Ha felépítik egy profi étlapot és minőségi street food kajákat gyártok, van rá esély hoyg meg tudjak belőle élni?


Olyan nettó 150-200 vajon kereshető ilyesmivel havonta?


Szívesen dolgoznék így magamnak akár napi 12 órákat is élvezném hogy az én boltom.


Az étlapot úgy raknám össze hogy netről megnézném a legjobbra értékelt street food helyeket mondjuk Budapesten és összeollóznék ebből egy tökéletes étlapot.


ALkalmazottat nem vennék fel, mindent én csinálnék, esetleg beugrósnak csak valakit, de én szeretném vinni a boltot elősorban.


Életképes lehet ilyesmi?


2016. dec. 28. 21:57
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
A siker manapság nagyrészt nem a terméktől függ, hanem a promóciótól. Tehát csinálhatsz frankó kajákat, de ha az arculatépítéshez nem értesz, akkor megette a fene az egészet. Tehát jól gondold meg. Amúgy iszonyatos túlkínálat van ilyen helyekből. Én nem vágnék bele. Nem minden tuti üzlet, ami annak látszik. A Király utcában kb fél évnyi működés után zárt be egy bio kaja áruház, aminek látszólag mindene megvolt a sikerhez. Igényes üzlet, nagy választék, szép látványvilág, jó FB-oldal, helyben kávézási és sütizése lehetőség, és mégis bedőlt a ''csába... Több tízmilliót feccöltek bele. Kicsit sajnálom is őket.
2016. dec. 28. 22:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
86%

Végre valami értelmes dolgon gondolkozol Balázs.


Az ötlet lehetne jó, ha jól megvalósítod. De én sokkal inkább egy BP belvárosát céloznám ilyesmivel, pl ilyet:

[link]


Ja, aztán el ne felejts nettó 200-at adni majd annak a kisegítőnek ;)

2016. dec. 28. 22:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
76%

# 1


Kajánál pont nem így van. Ahol jó a kaja jó áron oda csak 1x kell bevonzani a vevőt utána visszajön.


A bio kaja pont nem ilyen, mert arra 1-2 gazdag és mániákus vevőn kívül senki nincs rákattanva.

2016. dec. 28. 22:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 A kérdező kommentje:

Esztergomban jártam már, nem is láttam ilyen helyet, pedig a Belvárosban voltam.


Budapesten lehet minden 2. sarkon van ilyesmi, de a vidéken nem.


Esztergom pedig egy prosperáló város, alacsony a munkanélküliség, nincs elvándorlás onnan.


Ha pedig finom kaját adnék elérhető áron, szerintem lenne vevő.


Lenne persze valamennyi pia is.

2016. dec. 28. 22:17
 5/11 anonim ***** válasza:

Fel kell normálisan mérni a környéket, hogy hány potenciális vevőd lenne.


A gyorskajáldák általános vevőköre a:

- Fiatalok

- Akik munka közben, esetleg utána ott esznek


Nem ismerem Esztergomot közelről, de ha ott az emberek 90%-a "családos, aki csak ott lakik" és amúgy máshol dolgozik, távol a várostól akkor bukta is lehet. Ha ennek az ellentettje, vannak fiatalok (ezt mondjuk erősen kétlem) vagy munkahelyek a környéken akkor meg jó is lehet.


Piackutatást kell végezni.

2016. dec. 28. 22:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 A kérdező kommentje:

Igazából egyetlen valamennyire street food szerű kajáldát találtam a városban.


Paddy's Pasta & Sandwiches - Fast food, Étel, Reggeli, Csapolt sör, Hamburger


írogatják is kommentekben hogy ilyesmi előtte nem volt még.


Bőven nem telített ez a piac abban a városban.


Szerintem lenne még piaci rés.

2016. dec. 28. 22:39
 7/11 anonim ***** válasza:
Az biztos, hogy sokkal több értelme van, mint itt írogatni a kérdéseket és szidni a rendszert. Szóval gratula, hogy végre valami pozitív dolgon gondolkodsz, csak így tovább! ;)
2016. dec. 28. 23:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:

Első és legfontosabb tanácsom az lenne:

Írd le milyen kaját szertnél, azt hogyan készíted el, és ballagj be a helyi ántszbe.

Ott megmondják, megfelelő a hely.

Arra számolj, hogy legalább 2 hütő kell, csempézni is tutira kell.

És ha nincs egy plusz bejárat, majdnem 100% hogy alkalmatlan a hely.

Ántsznél néni vagy bácsi megmondja, jó-e az üzlet vagy sem.

Fényképezd le, és rajzold le neki.

Sok sikert!

2016. dec. 28. 23:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:
Steet fooddal sokkal több is, de manapság abból azért már kell tudni villantani valamit. Minőségi alapanyagok (magyar vonalon pl mangalica és szürkemarha nagy sláger, más marhahúsok közül uruguay-i meg Angus húsok, olasz sonkákból pármai meg San Daniele, hamburgerhez alap a házi buci és szósz, stb.), izgalmas üzlethelység, ami tükrözi a koncepciót (mittomén ha Zöld Trabant a hely neve, akkor legyen egy zöld Trabi, amibe bele is lehet ülni), igényeket jól követő nyitvatartás (szombati buli után betérők ia tudjanak pizzát zabálni.)
2016. dec. 29. 08:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:

"Az étlapot úgy raknám össze hogy netről megnézném a legjobbra értékelt street food helyeket mondjuk Budapesten és összeollóznék ebből egy tökéletes étlapot. "


Inkább úgy rakd össze az étlapot, hogy mi az, amit TE a legjobban meg tudsz csinálni.

Szerintem ez a helység alkalmatlan vendéglátásra. Nem hiába nincs odaírva.

2016. dec. 29. 11:25
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!