Egy ilyen kis üzlethelyiség alkalmas lenne elsősorban street food ételek árusítására?
Manapság ennek van divatja és az emberek elkezdik felfedezni hogy jó kis kaják ezek.
Megszeretném lovagolni a kapitalizmust vele.
Ha felépítik egy profi étlapot és minőségi street food kajákat gyártok, van rá esély hoyg meg tudjak belőle élni?
Olyan nettó 150-200 vajon kereshető ilyesmivel havonta?
Szívesen dolgoznék így magamnak akár napi 12 órákat is élvezném hogy az én boltom.
Az étlapot úgy raknám össze hogy netről megnézném a legjobbra értékelt street food helyeket mondjuk Budapesten és összeollóznék ebből egy tökéletes étlapot.
ALkalmazottat nem vennék fel, mindent én csinálnék, esetleg beugrósnak csak valakit, de én szeretném vinni a boltot elősorban.
Életképes lehet ilyesmi?
Végre valami értelmes dolgon gondolkozol Balázs.
Az ötlet lehetne jó, ha jól megvalósítod. De én sokkal inkább egy BP belvárosát céloznám ilyesmivel, pl ilyet:
Ja, aztán el ne felejts nettó 200-at adni majd annak a kisegítőnek ;)
# 1
Kajánál pont nem így van. Ahol jó a kaja jó áron oda csak 1x kell bevonzani a vevőt utána visszajön.
A bio kaja pont nem ilyen, mert arra 1-2 gazdag és mániákus vevőn kívül senki nincs rákattanva.
Esztergomban jártam már, nem is láttam ilyen helyet, pedig a Belvárosban voltam.
Budapesten lehet minden 2. sarkon van ilyesmi, de a vidéken nem.
Esztergom pedig egy prosperáló város, alacsony a munkanélküliség, nincs elvándorlás onnan.
Ha pedig finom kaját adnék elérhető áron, szerintem lenne vevő.
Lenne persze valamennyi pia is.
Fel kell normálisan mérni a környéket, hogy hány potenciális vevőd lenne.
A gyorskajáldák általános vevőköre a:
- Fiatalok
- Akik munka közben, esetleg utána ott esznek
Nem ismerem Esztergomot közelről, de ha ott az emberek 90%-a "családos, aki csak ott lakik" és amúgy máshol dolgozik, távol a várostól akkor bukta is lehet. Ha ennek az ellentettje, vannak fiatalok (ezt mondjuk erősen kétlem) vagy munkahelyek a környéken akkor meg jó is lehet.
Piackutatást kell végezni.
Igazából egyetlen valamennyire street food szerű kajáldát találtam a városban.
Paddy's Pasta & Sandwiches - Fast food, Étel, Reggeli, Csapolt sör, Hamburger
írogatják is kommentekben hogy ilyesmi előtte nem volt még.
Bőven nem telített ez a piac abban a városban.
Szerintem lenne még piaci rés.
Első és legfontosabb tanácsom az lenne:
Írd le milyen kaját szertnél, azt hogyan készíted el, és ballagj be a helyi ántszbe.
Ott megmondják, megfelelő a hely.
Arra számolj, hogy legalább 2 hütő kell, csempézni is tutira kell.
És ha nincs egy plusz bejárat, majdnem 100% hogy alkalmatlan a hely.
Ántsznél néni vagy bácsi megmondja, jó-e az üzlet vagy sem.
Fényképezd le, és rajzold le neki.
Sok sikert!
"Az étlapot úgy raknám össze hogy netről megnézném a legjobbra értékelt street food helyeket mondjuk Budapesten és összeollóznék ebből egy tökéletes étlapot. "
Inkább úgy rakd össze az étlapot, hogy mi az, amit TE a legjobban meg tudsz csinálni.
Szerintem ez a helység alkalmatlan vendéglátásra. Nem hiába nincs odaírva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!