Esztergom milyen város? Milyen ott a hangulat? Milyen az élet?
4,5 éve Nyugaton élek, de lassan hazaköltöznék.
Budapestől hányimgerem van, borzasztó drágák a lakások, sok a roma és elég bunkó az alaphangulat.
Esztergomban eddig egyszer jártam, de szinte beleszerettem.
Olyan békésnek, nyugisnak tűnik és nem is olyan lepukkant mint mondjuk egy keleti kisváros Magyarországon.
Milyen ott a hangulat?
Azt olvastam hogy a munkanélküliség nagyon alacsony, tehát lehet dolgozni ha akarok.
Utak borzasztóak üzletek vannak mozi nincs .
Korház katasztofa
Esztergom az ország egyik legrémesebb városa számomra... az egyik közeli településről ingáztam be oda évekig, jelenleg Fehérváron lakom, szóval van összehasonlítási alapom. Esztergomban nincs semmi élet, kihalt az egész belváros, üzletek, éttermek alig üzemelnek, semmi lehetőség nincs, munkahely sem sok. Volt, hogy hetekig még közvilágítás sem volt... a belvárosi épületek omladoznak, a helyi közlekedés nagy nulla, az utak rosszak. Esztergomot nagyon fényezi az önkormányzat, de ha odamész és megnézed közelebbről, rájössz, hogy ebből semmi sem igaz. Évek óta válságban van a városvezetés, semmit sem fejlődött legalább 25 éve, azon kívül, hogy megjelent a Suzuki gyár.
Fehérvár sokkal nagyobb, szebb, élettel telibb, több a lehetőség is. Ajánlom. Budapest után talán a legfejlettebb város az országban gazdaságilag. Van kultúra is, a lakónegyedek szépek, a kertvárosok nyugisak, és nagyon gyorsan fejlődik. Ráadásul nem a nulláról, mint pl. Debrecen vagy Szeged, hanem már egy eleve magas szintről. Közel a főváros, közel a Balaton, még közelebb a Velencei-tó. Kirándulni is lehet a Vértesben, a Velence-hegységben, a Bakonyban. A belvárosa nagyon hangulatos.
Eger is jó hely, de én nem választanám. Messze van mindentől és kevesebb a lehetőség is ott jóval.
Nem érzékelünk semmit? Az egyik kommentelő említette, hogy egyszer nem volt még közvilágítás sem hetekig. A vakok valóban nem érzékelték... de sejtem, hogy te nem vagy az. Az önkormányzatnak annyi pénze nem volt, hogy kifizesse a villanyszámlát.
Mint már említettem, az utak hihetetlenül rosszak, a főutakon kívül pedig egytől egyig minden utca és tér az önkormányzat kezelésében áll. Miért kátyúsak az utak? Csak nem azért, mert nincs pénz a felújításukra?
Nyáron a gaz áll mindenhol, mert a kaszálásra sincs pénz. Még a várhegyen sem... másfélméteres gaz között lehet felcammogni a bazilikához egy félméteres csapáson. A lépcsők esnek szét, csetlés-botlás nélkül nem lehet feljutni. És itt turisták is járnak. Ők sem érzékelik ezt, ugye? :D
5-ös, Esztergom pont, hogy nem a Dunakanyar szívében található, de még csak benne sem, másrészt meg Fehérvár nem egy sivár alföldi tájon terül el, mivel három oldalról hegyek veszik körül. Nagyon szép kirándulóhelyek vannak itt is, ahogy Esztergom környékén (ezt már egyszer leírtam). Feltételezem, hogy még életedben nem jártál itt, különben nem mondanál ilyen hülyeséget.
Egyébként számomra egy sivár alföldi táj is nagyon szép, megvan a maga hangulata annak is. De Fehérvár nem teljesen lapos, a vár is egy dombon áll, ami a Velencei-hegység része. Az Öreghegy nevű városrész is egy hegyre épült, aminek a legmagasabb pontjáról hasonló kilátás nyílik a városra, mint Budapesten a Gellért-hegyről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!