Ez legális? Lehet így csinálni néhány hónapig?
Most nem dolgozom, suliba sem járok már, vagyis értelemszerűen be kellene jelentkeznem munkanélkülire. Amit nem teszek meg, mert oda három havonta járni kéne ha jól tudom, de én néhány hónapig most külföldön leszek.
Szóval sehova nem tartozom. Ez ugye nem illegális? Csak annyi hogy így nem kapok semmit (amúgy sem kapnék segélyt meg semmit).
Egyébként a társadalombiztosításom magamnak fizetem azt a havi cirka 7000 forintot.
4-es, de ha pl. Ausztráliában vagy Amerikában tartózkodik több hónapig, akkor igen semmire nem megy az itthoni TB-vel.
És mivel világosan leírta, hogy már nem jár suliba, de még nem is dolgozik, így jó eséllyel nem fizetett eddig TB-t (ugyanis okt. 31. után 45 napig érvényes még a TB, ha tanuló volt, tehát most kellene bejelentkeznie).
Ha eddig nem fizetett TB-t, akkor viszont kijelentkeznie sem kell - csak akkor, ha már eddig is fizette magának.
Köszi a válaszokat megnyugodtam.
Egyébként volt már munkahelyem, most "nem csinálok semmit" és magamnak fizetem a tb-t. Valamint EU-s országba megyek ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!