Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mihez kezdenél, ha kidobnának...

Mihez kezdenél, ha kidobnának a szüleid otthonról, lenne 50E ft zsebpénzed és semmihez sem értenél?

Figyelt kérdés
2016. dec. 9. 23:50
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Én mit tettem?

Elmentem gyárba dolgozni, még egy egész korrektülfizető gyár is volt.

Mellette főiskolára jártam, és diplomát, nyelvvizsgát szereztem.

Leléptem a gyárból, mert találtam egy jól fizető irodai állást.

Összeköltöztem a jelenlegi férjemmel albérletben és éljük életünket.

Nagyvonalakban te is csinálhatnál mondjuk hasonlót.

Nem csodálom, hogy a szüleid ezt csinálják.

Nyilván támogassa az ember a gyerekét, de nem akkor, ha nem akar semmit csinálni.

A párom is 21 évesen otthagyta az egyetemet, mert nem jött be neki, az apja megmondta, hogy lehetőséged megvolt arra hogy évekig még tanulj és eltartsunk, nem éltél vele, akkor 1 hónapod van rá, hogy munkát keress.

És talált is, azóta befutott karriert egy teljesen más területen, és végzett hozzá estin egy iskolát is önszántából. De az elmúlt 10 évben 1 napot nem hiányzott a munkából (szabadságon kívül), mert megtanulta az apjától, hogy nincs otthon henyélés.

Nekem se lehetett, miután leérettségiztem még nem találtam meg azt a gyári munkát ahol voltam (1 hónapot ültem otthon nyáron) apám csesztetett hogy mikor megyek már dolgozni.

Neked is ideje ezt megtanulni.

2016. dec. 10. 09:39
 12/18 anonim ***** válasza:
84%
akkor legyél remete! Probléma megoldva!
2016. dec. 10. 10:27
 13/18 anonim ***** válasza:
11%
#11 nagyon jó rabszolgákat neveltek a szüleitek!
2016. dec. 10. 11:38
 14/18 anonim ***** válasza:
Baromi jò rabszolgák vagyunk igen, akiknek 1 èven belül saját házuk lesz Budapesten meg èvente 3x járunk külföldre meg azt veszek/teszek amit akarok. Ez rabszolgaság? Az hogy becsülettel dolgozunk? Igazad van, legyen az ember egy hajlèktalan,munkakerülő, az ám a szabadság! ;)
2016. dec. 10. 18:48
 15/18 anonim ***** válasza:
Igazat adok neked 14!
2016. dec. 10. 21:13
 16/18 A kérdező kommentje:
11: ja, 20 éve még biztos könnyű volt 8 általánossal munkát vállalni heti 3× abból fizetni az albérletet kajálni ÉS egyetemre járni. Ma hogy jössz ki?
2016. dec. 10. 23:07
 17/18 anonim ***** válasza:

Mindenki a maga sikerének is a kovácsa. Ha Te csak 8 osztályt végeztél arról egy picit Te is tehetsz. Vannak esti tagozatos gimik ahol simán le lehet érettségizni, csak egy kis akarat kell hozzá. Próbáld meg meggyőzni a szülőket, hogy az érettségiig tartsanak el és közben betartod az általuk felállított szabályrendet.

Arról nem írtál, hogy a szüleid miért is akarnak kirakni.

2016. dec. 11. 11:29
 18/18 anonim ***** válasza:

16. Milyen 20 éve?

Össz vissz vagyok 27 éves, a párom 31.

Nagyon nem 20 éve volt xD

18 éves korom óta dolgozok. És a főiskolát diákhitelből finanszíroztam, de nem okoz gondot visszafizetnem, a keresetemből meg éltem, fizettem a dolgaimat.

De nem kerestem kifogásokat.

2016. dec. 11. 13:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!