Mihez kezdenél, ha kidobnának a szüleid otthonról, lenne 50E ft zsebpénzed és semmihez sem értenél?
Én mit tettem?
Elmentem gyárba dolgozni, még egy egész korrektülfizető gyár is volt.
Mellette főiskolára jártam, és diplomát, nyelvvizsgát szereztem.
Leléptem a gyárból, mert találtam egy jól fizető irodai állást.
Összeköltöztem a jelenlegi férjemmel albérletben és éljük életünket.
Nagyvonalakban te is csinálhatnál mondjuk hasonlót.
Nem csodálom, hogy a szüleid ezt csinálják.
Nyilván támogassa az ember a gyerekét, de nem akkor, ha nem akar semmit csinálni.
A párom is 21 évesen otthagyta az egyetemet, mert nem jött be neki, az apja megmondta, hogy lehetőséged megvolt arra hogy évekig még tanulj és eltartsunk, nem éltél vele, akkor 1 hónapod van rá, hogy munkát keress.
És talált is, azóta befutott karriert egy teljesen más területen, és végzett hozzá estin egy iskolát is önszántából. De az elmúlt 10 évben 1 napot nem hiányzott a munkából (szabadságon kívül), mert megtanulta az apjától, hogy nincs otthon henyélés.
Nekem se lehetett, miután leérettségiztem még nem találtam meg azt a gyári munkát ahol voltam (1 hónapot ültem otthon nyáron) apám csesztetett hogy mikor megyek már dolgozni.
Neked is ideje ezt megtanulni.
Mindenki a maga sikerének is a kovácsa. Ha Te csak 8 osztályt végeztél arról egy picit Te is tehetsz. Vannak esti tagozatos gimik ahol simán le lehet érettségizni, csak egy kis akarat kell hozzá. Próbáld meg meggyőzni a szülőket, hogy az érettségiig tartsanak el és közben betartod az általuk felállított szabályrendet.
Arról nem írtál, hogy a szüleid miért is akarnak kirakni.
16. Milyen 20 éve?
Össz vissz vagyok 27 éves, a párom 31.
Nagyon nem 20 éve volt xD
18 éves korom óta dolgozok. És a főiskolát diákhitelből finanszíroztam, de nem okoz gondot visszafizetnem, a keresetemből meg éltem, fizettem a dolgaimat.
De nem kerestem kifogásokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!