Ezt valahogy elmagyaraznatok?
A Standolás a jövedéki termékek (ált. kocsmában szeszes ital) ellenőrzése.
Tehát:
- Leszámolod a kasszát nyitáskor IS (átvétel) és záráskor IS (átadás)
- Ezt a megfelelő helyre (nyomtatvány, számítógép, stb...) regisztrálod
- A szeszes italokat leszámolod (ami üveges, bontatlan), ami bontott azt van, ahol elvárják, hogy lemérd, van, ahol elég, ha jelzed, hogy X üveg bontott és a kb. mennyiség
- Ha volt beszállítás (vagy elszállítás) aznap, akkor ezeket a mennyiségeket szintén felvezeted.
A kultúrált helyeken amúgy már elég régen szoftverekkel standolnak, nem papírral és ceruzával. Azt meg úgyis meg fogják tanítani.
Neked is negatív lett az IQ teszted vagy mifene?
A borravalóra nincs törvényi szabályozás vagy bevett folyamat, ahány hely annyiféleképpen kezelik. Tehát nem tudsz vele "képben lenni" amíg nem kérdezed meg a helyet, hogy náluk miként osztják...
Azèrt, mert Èn biológia ès nèmet szakos voltam... nem pedig kva jò vendèglátòs, vagy esetleg ügyvèdnek nèzel, hogy minden törvènyt kívülről kellene fújnom?
Ne haragudj.. ez az oldal tudtommal ERRE VAN! hogy kèrdezzünk.
A múltkor TAJ kartya temaban kerdeztem es kb le lettem cigànyozva.. gyönyörű. Legalább tudom, hogy Neked szegènysègi bizonyìtványod, az megvan. Köszi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!