Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Terhel engem valamilyen banki...

Terhel engem valamilyen banki költség, ha postai készpénz átutalási megbízással utalnak a bankszámlámra?

Figyelt kérdés
Erste Bankról van szó. Előre is köszönöm a választ!
2016. dec. 5. 10:29
 1/9 xswerdy ***** válasza:
22%
persze hogy terhel. A sárga csekk befizetésekor csak a ráírt összeget kell fizetnie a befizetőnek, így a banki és postai költségeket csak Te, mint számlatulajdonos fizetheted. Meg a csekket is neked kell legyártatnod, az sem lesz ingyen. Manapság a nagy közműszolgáltatókon, meg max. a társasházakon kívül nem szokott senki csekkes befizetést kínálni az ügyfeleinek, mert az nagyon drága.
2016. dec. 5. 10:50
 2/9 anonim ***** válasza:
Kérdező: Ha a sárga csekkre gondolsz, akkor lásd az első választ. Ha a rózsaszin csekkre (belföldi postautalvány), akkor az neked dijmentes. (Lakossági számla esetében.)
2016. dec. 5. 11:07
 3/9 A kérdező kommentje:
Jófogáson adtam el egy hógömböt, és a vevő írta, hogy utal. Ma érkezett meg, de akkor láttam, hogy ilyen formában érkezett a számlámra a pénz. Nem hivatásos eladó vagyok, így én az egyik számláról a másik számlámra történő utalást, illetve a személyes befizetés opciót szoktam ajánlani a vevőknek. Egy diákszámláról van szó. A vevő nem szólt, hogy csekken akar fizetni, honnan tudom, hogy rózsaszín vagy sárga csekk volt? Mikor írja ki nekem a bank a költséget?
2016. dec. 5. 11:50
 4/9 anonim ***** válasza:
Tudtommal ha te nem adtál neki csekket, ő csak rózsaszínen fizetheti be, annak a költsége pedig őt terheli.
2016. dec. 5. 15:19
 5/9 xswerdy ***** válasza:
De a rózsaszín csekk meg lakcímre való pénzküldésről szól. Ilyet még nem hallottam, hogy Magyarországon lehetne postán kp.-t befizetni tetszőleges bankszámlára, a nélkül, hogy az illető sárga csekket adott volna. Németországban pl. működik, ott a befizető fizeti a költséget, tehát többet fizet, mint amit ráír.
2016. dec. 5. 17:28
 6/9 anonim ***** válasza:

#5: rózsaszín csekkel is lehet bankszámlára fizetni, egy gyors google kereséssel kiderítheted, hogyan.

#kérdező: nem fognak érte tőled pénzt levonni.

2016. dec. 5. 21:11
 7/9 anonim ***** válasza:
Rózsaszín csekk számlára való fizetésénél a következőképp néz ki: lakossági számlánál nincs semmilyen költsége az eladónak, de vállalkozói számlánál kb. 300 ft-ot számol fel a bank az eladónak a csekk érkeztetéséért.
2016. dec. 8. 12:21
 8/9 A kérdező kommentje:
Most mondta a srác, hogy sárga csekken fizette be, de én nem adtam neki csekket, akkor is vonnak le?
2016. dec. 8. 20:30
 9/9 A kérdező kommentje:
Vontak le. Az a vicces, hogy a bankban és a postán is azt mondták, hogy csak rózsaszín csekk van, és nem vonnak le...
2016. dec. 16. 13:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!