Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Kártyás fizetés Németországban?

Kártyás fizetés Németországban?

Figyelt kérdés

Egy a politika rovatban feltett kérdés során alakult ki parázs vita a következőről:

Kamionsofőr vagyok 15 éve. Budapest Bank Mastercard bankkártyám van. Fizettem már vele a legtöbb európai országban, keleten, nyugaton. Boltban, benzinkúton, étteremben, komphajón, még rendőrnél büntetést is.

Tapasztalatom szerint és a legjobb tudomásom alapján ezzel a német Aldi, Lidl, Penny, Norma, Netto stb. üzletekben nem lehetséges fizetni.

Máshol Németországban is elfogadják, nagyobb szupermarketekben, pl. Real. Minden benzinkúton stb.

De a nevezett üzletekben nem. Csakúgy mint az osztrák Billa üzletekben sem.

Bár pocsékul beszélek, de 70 - 80 % - ban értek németül. Meg tudom kérdezni minden nehézség nélkül, tudok - e fizetni a kezemben tartott kártyával. Ez nem okozhat félreértést.

Ugyanakkor Németországban élő magyar kommentelők amellett kardoskodnak: ott minden további nélkül lehetséges bármilyen kártyával fizetni.

Tehát: mi az igazság?

Lehetséges a vázolt kártyával fizetni? Történt - e változás ezzel kapcsolatban a közelmúltban?

2016. nov. 22. 22:25
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100% en sem igazan ertem miert, de mi is jartunk igy. Tankoltam egy Esso benzinkuton es a nejem a K&H kartyajaval akarta kifizetni. Erre arcoskodott a no, hogy hitelkertyaval nem lehet. Mondom neki ez nem hitel, ez bankkartya. Azt mondja nem. Mondom De. Leallt velem vitatkozni. Mondom neki probaljuk ki...es... voallaaaa mukodott. Naluk valami keveres van a kartyakkal, en ugy vettem eszre. A sima bankkarta naluk az EC-Karte (pl: Sparkasse Maestro) es ami ezen kivul van az hitelkartya (Pl: Basis-KreditKarte, az is MasterCard) aztan ott a sima MasterCard/Visa. Dehogy most konkretan mi a hiszti ekorul, en sem ertem. Ezt egy benfentestol kene megkerdezni, aki bankban dolgozik. :)
2016. nov. 23. 09:50
 12/12 hansulrich86 válasza:
79%

Hello HakapesziM,

Sok nemetorszagba levö diskontlancnal, csak a helyi "EC" Kartyat fogadjak el, a VISA/MasterCard stb-t pedig a magasabb tranzakcios dijak miatt nem.

Ez az itt elöknek nem jelent nagy problemat, mert minden szamlahoz jar egy ilyen helyi EC Karte is. Egyebken N.o-ban furcsamodon a kp-s fizetest is nagyon preferaljak /erröl pont lattam egy adast a PRO7-en miert, most nem mennek bele/.

Üdv.

2016. nov. 23. 15:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!