Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Kártyás fizetés Németországban?

Kártyás fizetés Németországban?

Figyelt kérdés

Egy a politika rovatban feltett kérdés során alakult ki parázs vita a következőről:

Kamionsofőr vagyok 15 éve. Budapest Bank Mastercard bankkártyám van. Fizettem már vele a legtöbb európai országban, keleten, nyugaton. Boltban, benzinkúton, étteremben, komphajón, még rendőrnél büntetést is.

Tapasztalatom szerint és a legjobb tudomásom alapján ezzel a német Aldi, Lidl, Penny, Norma, Netto stb. üzletekben nem lehetséges fizetni.

Máshol Németországban is elfogadják, nagyobb szupermarketekben, pl. Real. Minden benzinkúton stb.

De a nevezett üzletekben nem. Csakúgy mint az osztrák Billa üzletekben sem.

Bár pocsékul beszélek, de 70 - 80 % - ban értek németül. Meg tudom kérdezni minden nehézség nélkül, tudok - e fizetni a kezemben tartott kártyával. Ez nem okozhat félreértést.

Ugyanakkor Németországban élő magyar kommentelők amellett kardoskodnak: ott minden további nélkül lehetséges bármilyen kártyával fizetni.

Tehát: mi az igazság?

Lehetséges a vázolt kártyával fizetni? Történt - e változás ezzel kapcsolatban a közelmúltban?

2016. nov. 22. 22:25
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
81%

Az osztrák Billában én sem tudtam, de ez nem most volt.

Az okát én sem értem.

2016. nov. 22. 22:41
 2/12 anonim ***** válasza:

Csak kíváncsiságból felmentem a német lidl oldalára. Nem hogy elfogadják a mastercardot, de még érintésmentesen is tudsz vele fizetni.

[link]

Egyébként a billa.at oldal alján is ott virít a MasterCard logó a zahlungsmethoden felirat alatt.

Egyébként eléggé meg lennék lepve ha nagyobb boltokban nem fogadnák el.

2016. nov. 22. 22:48
 3/12 anonim ***** válasza:
Első vagyok, és az a furcsa, hogy a Billában is ki volt ragasztva a Mastercard logo, a pénztáros mégis csóválta a fejét...
2016. nov. 22. 22:50
 4/12 anonim ***** válasza:
Két éve Berlinben nekem sem fogadta el a Mastercard kártyám, Billa volt talán? Néztem is nagyot, hogy ez mi...
2016. nov. 23. 00:36
 5/12 anonim ***** válasza:
Én Németben vagyok, hetente járok az aldiba, a lidlbe, a pennybe és a nettoba, de mindenhol elfogadják a kártyát. Pár éve még nem volt lehetséges, de most már lehet használni. Itt a legtöbben készpénzzel fizetnek, de manapság kezd jobban divatba jönni a kártyával való fizetés is.
2016. nov. 23. 07:14
 6/12 anonim ***** válasza:
59%

Normaban biztosan nem fogadjak el a klasszikus hitelkartyakat, azaz Mastercard-ot, AMEX-et, VISA-t. Csak normal bankkartyaval lehet fizetni.

A tobbi nevezett helyre nem jarok.

Az oka meg az hogy a hitelkartyak hasznalata tobbe kerul a boltoknak, ezek meg fillerbaxo helyek, es nem fer bele naluk.

2016. nov. 23. 07:30
 7/12 anonim ***** válasza:

Idén az alábbi helyeken fizettem BB-os mastercarddal külföldön: szlovákia BILA, németország Lidle, egy rakás benzikút, Austria Spar, meg amire nem emlékszem.

Nekem mindenhol elfogadták.

2016. nov. 23. 07:40
 8/12 anonim ***** válasza:
Én 2012. óta járok Németországba. Eleinte tényleg nem fogadták el ezek a diszkont üzletek a nemzetközi kártyákat, csak a kis helyi kártyákat. Idén nyáron viszont először már sikerült VISA Elecktronnal fizetni, illetve a MasterCard is lehetséges volt a Lidl-ben. Szóval ez egy viszonylag új dolog, ugyanis én is jól emlékszem, hogy előtte évekig csak rázták a fejüket a pénztárosok, ha előkerült a nemzetközi kártyám.
2016. nov. 23. 08:53
 9/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigieket.

Könnyen elképzelhető, hogy voltak változások, de nem véletlenül kérdezem, jó párszor elhajtottak a kártyámmal, aztán egy pár éve már nem is próbálkozom vele, megszoktam, hogy Németországban kp vásárolok.

De majd legközelebb megkísérlem.

Azért érdekes, mert pl. a hazai, vagy épp olasz/spanyol/akármilyen Lidl - ben, Aldi - ban nem volt gond, míg a németben igen.

2016. nov. 23. 09:12
 10/12 A kérdező kommentje:

"Egyébként a billa.at oldal alján is ott virít a MasterCard logó a zahlungsmethoden felirat alatt.

Egyébként eléggé meg lennék lepve ha nagyobb boltokban nem fogadnák el."

Én is el tudom olvasni, ezért a kérdés. Változott - e a dolog, vagy ha nem, miért nem fogadják el a kártyám?

Nagyobb boltokban elfogadják, pl. Real.

De amikre hivatkoztam azokban legalábbis eddig nem fogadták el.

2016. nov. 23. 09:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!