Kártyás fizetés Németországban?
Egy a politika rovatban feltett kérdés során alakult ki parázs vita a következőről:
Kamionsofőr vagyok 15 éve. Budapest Bank Mastercard bankkártyám van. Fizettem már vele a legtöbb európai országban, keleten, nyugaton. Boltban, benzinkúton, étteremben, komphajón, még rendőrnél büntetést is.
Tapasztalatom szerint és a legjobb tudomásom alapján ezzel a német Aldi, Lidl, Penny, Norma, Netto stb. üzletekben nem lehetséges fizetni.
Máshol Németországban is elfogadják, nagyobb szupermarketekben, pl. Real. Minden benzinkúton stb.
De a nevezett üzletekben nem. Csakúgy mint az osztrák Billa üzletekben sem.
Bár pocsékul beszélek, de 70 - 80 % - ban értek németül. Meg tudom kérdezni minden nehézség nélkül, tudok - e fizetni a kezemben tartott kártyával. Ez nem okozhat félreértést.
Ugyanakkor Németországban élő magyar kommentelők amellett kardoskodnak: ott minden további nélkül lehetséges bármilyen kártyával fizetni.
Tehát: mi az igazság?
Lehetséges a vázolt kártyával fizetni? Történt - e változás ezzel kapcsolatban a közelmúltban?
Az osztrák Billában én sem tudtam, de ez nem most volt.
Az okát én sem értem.
Csak kíváncsiságból felmentem a német lidl oldalára. Nem hogy elfogadják a mastercardot, de még érintésmentesen is tudsz vele fizetni.
Egyébként a billa.at oldal alján is ott virít a MasterCard logó a zahlungsmethoden felirat alatt.
Egyébként eléggé meg lennék lepve ha nagyobb boltokban nem fogadnák el.
Normaban biztosan nem fogadjak el a klasszikus hitelkartyakat, azaz Mastercard-ot, AMEX-et, VISA-t. Csak normal bankkartyaval lehet fizetni.
A tobbi nevezett helyre nem jarok.
Az oka meg az hogy a hitelkartyak hasznalata tobbe kerul a boltoknak, ezek meg fillerbaxo helyek, es nem fer bele naluk.
Idén az alábbi helyeken fizettem BB-os mastercarddal külföldön: szlovákia BILA, németország Lidle, egy rakás benzikút, Austria Spar, meg amire nem emlékszem.
Nekem mindenhol elfogadták.
Köszönöm az eddigieket.
Könnyen elképzelhető, hogy voltak változások, de nem véletlenül kérdezem, jó párszor elhajtottak a kártyámmal, aztán egy pár éve már nem is próbálkozom vele, megszoktam, hogy Németországban kp vásárolok.
De majd legközelebb megkísérlem.
Azért érdekes, mert pl. a hazai, vagy épp olasz/spanyol/akármilyen Lidl - ben, Aldi - ban nem volt gond, míg a németben igen.
"Egyébként a billa.at oldal alján is ott virít a MasterCard logó a zahlungsmethoden felirat alatt.
Egyébként eléggé meg lennék lepve ha nagyobb boltokban nem fogadnák el."
Én is el tudom olvasni, ezért a kérdés. Változott - e a dolog, vagy ha nem, miért nem fogadják el a kártyám?
Nagyobb boltokban elfogadják, pl. Real.
De amikre hivatkoztam azokban legalábbis eddig nem fogadták el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!