Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Melyek azok a vállalkozásfajtá...

Melyek azok a vállalkozásfajták, amiket el lehet kezdeni kis tőkével is?

Figyelt kérdés

100.000 ft al pl.

Van ilyen? Lehet netes is.

2016. nov. 19. 23:42
 1/7 anonim ***** válasza:
80%
Inkább mondd meg hogy mikhez értesz, és akkor meg tudjuk mondani, hogy azok közül melyiket lehet elkezdeni kevés tőkével. ;-)
2016. nov. 19. 23:46
 2/7 anonim ***** válasza:
60%

Amerikai millárdosok szokták mesélni, hogy megérkeztem amerikába néhány dollárral. Az utolsó pénzemből vettem egy láda paradicsomot és eladtam. Másnak két ládát vettem és eladtam... Most milliárdos vagyok.

Az is igaz, hogy sehol a világon nem illik arról érdeklődni, hogy honnan lett az első milliód. Ezzel csak arra akarok kilyukadni, hogy ma Magyarországon 100 ezer forint vajmi kevés bármilyen vállalkozás hivatalos indítására.

Max. olyasmit tudok elképzelni, hogy behozol valamit Kínából és megpróbálod eladni. Ha megúszod a vámot szerencséd van. Eladod a neten mint magánszemély.

2016. nov. 20. 00:02
 3/7 anonim ***** válasza:
60%

Szerintem el lehet indítani dolgokat, de ez nem a hagyományos vállalkozás lesz, hanem valamilyen szolgáltatás, információ átadás.

Pár éve még azt mondták, hogy "Válassz ki egy területet/hobbit, amiben nagyon jó vagy, írj róla egy pdf-et, és add el." Ehhez nem kell sok tőke, csak egy webtárhely, domain név, valamennyi reklám. Viszont kell hozzá tudás, amit eladsz, illetve tudás, amivel felépíted a rendszert (hol reklámozz, hogyan, hogy annak értelme is legyen). Manapság is működhet ez szerintem csak itt már nem elég egy "összedobott PDF", hanem valami komolyabb kell.

2016. nov. 20. 00:15
 4/7 anonim ***** válasza:
80%

3-as jót írt, csak az a probléma, hogy egy vállalkozásnak kell felfutási idő is (kb. fél év, de lehet, több is), viszont a legalacsonyabb havi adó - főfoglalkozásban havi 50 ezer ft.

Tehát, ha eleinte nincs sok bevétel, akkor max 2 hónapig lehet üzemeltetni a vállalkozást a 100 ezerből - utána már nincs miből fizetni az adót. 2 hónap meg szinte tuti nem elég...

2016. nov. 20. 07:15
 5/7 anonim ***** válasza:
76%

Megint csak kiegészítenélek :-)

Ha nem abból indulunk ki, hogy egyből vállalkozás, akkor szóba jöhet őstermelői, vagy még mindig ott van a szellemi termék ereje és a goodwill érték.

Ebben két lehetőség rejlik.

1. Szellemi terméket ( szabad foglalkozást), legyen az tanulmány, kötet, könyv, stb. adószámosként is el ehet kezdeni, ami nem jár annyi kiadással.

2. Ennek az aktivált értékét be lehet vinni apportba társas vállalkozásba is (tőkés, vagy csendes társ bevonásával)

3. Adószámosként gyűjtött piaci elemzés kellő döntéshozatalt hozhat, hogy megéri-e folytatni egyáltalán vállalkozásba.

4. már csak kérdés, hogy mit?

Mi az amiben a kérdező hiteles tud lenni, otthonosan mozog, van rálátása, és megoldást jelent egy olyan problémára, ami a piacon még nincs lefedve.

Őstermelői már igényel némi tapasztalatot és termőterülethez is kötött, kicsiben pl. közösségi kertből is indulhat, vagy művelésért cserébe átvett területről, de az tényleg nagyon kicsi, kb az aliexpressz, ebayes seftelés kategóriája lenne kezdetben.

2016. nov. 20. 08:12
 6/7 anonim ***** válasza:
80%

Vállalkozási formát többet is el lehet kezdeni kis tőkével, pl elmehetsz egyéni vállalkozónak.

Vállalkozást azonban ritkán lehet tőke nélkül indítani, ha nincs tőkéd, akkor maradnak a tudás alapú vállalkozások, ahol a megszerzett tudásod tudod értékesíteni (pl külső szakértőként, ellenőrként, vagy mondjuk szoftver fejlesztőként nem kell sok milliós befektetés).

Na ez utóbbiból van kevés, és ugyanúgy tőkeigényes, csak szellemi tőkét kell belerakni :)

2016. nov. 20. 09:01
 7/7 anonim ***** válasza:

kezdj el írni egy blogot olyan témáról ami sok embert idegesít, zavar, érdekel. Írd 1 évig, majd ha lesz napi 2-5e látogatód akkor kiválthatod a vállalkozóit.

aki 100e ből akar havi 50e-es költséggel járó vállalkozást indítani ez vessen magára!

2016. nov. 20. 11:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!