Tőzsdézni, kereskedni szeretnék a neten. Tapasztalatom nincs, de tudni szeretném hol kezdjem el. Melyik oldalon, mekkora tőkével érdemes, amennyiben havi 30-50 ezer forintos plusz jövedelmet kívánok szerezni?
"amennyiben havi 30-50 ezer forintos plusz jövedelmet kívánok szerezni"
:D
Ügyes vagy, de nem a "legalább" szó hiányzik.
Minimális, de tényleg minimális tudással is illik tudni, hogy tőzsdén semmilyen garancia nincs a nyereségre, ezért az értelmetlen kérdés csak téged minősít.
Ja és ez az oldal inkább a kérdezők hülyeségéről (senkiháziak tömkelege kérdez) hírhedt, mint arról, hogy itt nem lehet a kérdésre választ kapni.
Még te is megkaptad a választ.
Legyen havi 40 ezer forint az elvárt hozam. Veszel körülbelül 22 millió forintért LQD ETF-et (Befektetésre ajánlott vállalati kötvények) aminek az osztaléka adózás előtt 3,84USD évente, kb 2,6 USD adózás után. 123 USD a jelenlegi árfolyam, ebből jön ki a fenti összeg. A kötvények "stabil" kamatot fizetnek, az ETF miatt jól diverzifikált de messze nem kockázatmentes, még így sem. Mondjuk ennél még a magyar állampapír is többet hoz, minimális kockázattal.
Ha spekulációból, töredék tőkével szeretnéd ugyanezt úgy, hogy adod-veszed a részvényeket... az nem túl kiszámítható, a kockázat pedig a sokszorosa. Ha forex kereskedésre adod a fejed az még rosszabb.
Én is kezdő vagyok, jelenleg 100.000 dolláros demó számlával játszok. Tanulni ez is jó, érdemes kezdeni itt:
Még pozitiv a véleményem. Óvatos vagyok, napi egy - két rövid adás vétel és van két hosszú befektetésem a demóban.
Az a megérzésem, hogy a kukorica és a liszt emelkedni fog. Az arany esésére tippelek hosszútávon. Miért? Az itt hosszú mese, van érettségim és gazdasági alapokról olvastam.
Ja, meg azért kellene érezni az aktuális piacmozgás okait, jó lenne gazdasági ismeretekkel rendelkezni. Letöltöttem könyveket, olvasok, nekem ez a tippem.
Ó, te szerencsétlen! Te csak a sült galambot várod.
Nincs szakértelmed.
Nincs pénzed.
Nincs szerencséd.
De cáfold meg a kritikusaidat, ha tudod!
Tőzsdézz, aztán gyere vissza és írd le mennyi hasznod lett.
Ha elérted a célt, akkor majd mi szomorkodunk, te meg örülhetsz.
De addig engedd meg nekünk, földi halandóknak, hogy nevessünk rajtad.
Ha bele akarsz ugrani a kútba, nem az a barát, aki biztat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!