Nem fizető, elmenni nem akaró, gyerekekkel rendelkező albérlőt milyen módszerekkel lehet belátásra késztetni?
Figyelt kérdés
Privátba is írhatjátok. Kertes ház. Olvastam, hogy le lehetne cserélni (ill. elvinni) az ajtót, ablakot, de akkor is, ha gyerekek vannak ott, télen? Ill. lekapcsoltatni pár közműves cuccot (pl. villany), ezeket úgysem fizetik. Már jogi útra tereltük, ami szintén elég sokba kerül, arra is méregdrága hiteleket veszünk fel (a végén talán többe kerül, mint maga az adósságuk). Viszont állítólag nincs bankszámlájuk (bár nagyon sokat keresnek valószínűleg, egy hónap alatt ki tudnák fizetni a tartozásukat), és félő, hogy ingatlan sincs a nevükön vagy már átiratták emiatt az ügy miatt. Az ügyvédek azt mondták, be tudják majd hajtani, ők tisztességesnek tűnnek. Amúgy, gondolom, ha ilyenkor jogsértést követne el a károsult fél, azt enyhén kezelné az igazságszolgáltatás a körülmények miatt.2016. nov. 19. 11:31
11/13 anonim válasza:
Karbantartás címén ajtó-ablak leszerel, közművek kikapcsol.
12/13 anonim válasza:
Közműnél dolgoztam, nem fogják kikapcsolni, ha látják, hogy lakik valaki a lakásban :( (sok eldurvult válóper alatt szórakoztak ezzel a válófélben lévők, hogy egyik kiutálta a másikat a lakásból, de a másik nevén volt a villanyóra, ezért kikapcsoltatta... szóval egy ideje nem lehet ilyet). Ha jól megy nekik, mégis azt mondják, hogy nincs pénzük, én egy NAVos vagyonosodási vizsgálatot belengetnék előttük.
13/13 A kérdező kommentje:
Csakhogy feketén dolgoznak... Talán még semmi vagyonuk sincs jogilag. Így is, úgy is kikapcsolnak majd pár dolgot, mert nem fizették.
2016. nov. 21. 16:52
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!