Nem fizető, elmenni nem akaró, gyerekekkel rendelkező
albérlőt milyen módszerekkel lehet belátásra
késztetni?
Figyelt kérdés
Privátba is írhatjátok. Kertes ház. Olvastam, hogy le lehetne cserélni (ill. elvinni) az ajtót, ablakot, de akkor is, ha gyerekek vannak ott, télen? Ill. lekapcsoltatni pár közműves cuccot (pl. villany), ezeket úgysem fizetik. Már jogi útra tereltük, ami szintén elég sokba kerül, arra is méregdrága hiteleket veszünk fel (a végén talán többe kerül, mint maga az adósságuk). Viszont állítólag nincs bankszámlájuk (bár nagyon sokat keresnek valószínűleg, egy hónap alatt ki tudnák fizetni a tartozásukat), és félő, hogy ingatlan sincs a nevükön vagy már átiratták emiatt az ügy miatt. Az ügyvédek azt mondták, be tudják majd hajtani, ők tisztességesnek tűnnek. Amúgy, gondolom, ha ilyenkor jogsértést követne el a károsult fél, azt enyhén kezelné az igazságszolgáltatás a körülmények miatt.
Ki kell kapcsolni náluk a gázt, villanyt, oszt elmennek.
2016. nov. 19. 11:38
2/13 anonim válasza:
Honnan tudod h sokat keresnek? Vagy ilyen "vállalkozók", akiknek papíron semmije nincs, de mégis dőzsölnek? Jogi úton elég nehézkes lesz kitenni őket, pláne, hogy tél van és gyerek is van.
2016. nov. 19. 11:46
3/13 A kérdező kommentje:
Igen, de az is jó lenne, ha tavasz elején elmennének, a kilakoltatási tiltás addig is tart. Onnan tudom, hogy az egyikük olyan szakmában dolgozik, ahol sokat keresnek, továbbá még 3-an dolgoznak vagy kapnak nyugdíjat... Sokkal többet keresnek, mint mi, elképesztően alacsony albérletet kértünk a mai árakhoz képest, de még így is szórakoznak az emberrel... Sajnos sok ilyen gazember van, akiknek a létezése nem túlzottan igazságos.
2016. nov. 19. 11:57
4/13 anonim válasza:
Én első körben rájuk hívnám a gyámügyet, elképesztő, hogy a gyereket használják fel ilyen célra. Az elég érdekes, hogy a perköltségre hitelt kellett felvegyetek a végén még ti jöttök ki rosszul az egészből.
2016. nov. 19. 12:19
5/13 anonim válasza:
Oszinten szolva nem ertem, hogy a kozmuveket, amit nem fizetnek, miert nem kapcsoltattatok ki a masodik ki nem fizetett honap utan. Egy honappal megcsuszik az ember, lehet rossz honapja, de a 2. mar szandekossagot, nemtorodomseget feltetelez.
Ha a jogi utra tereleshez is hitelt kellett felvenni, az azert a ti szellemi kepessegeiteket is megkerdojelezi...
2016. nov. 19. 13:08
6/13 A kérdező kommentje:
Utolsó, miért is? Az ügyvéd nem olcsó, és szükség van rá.
2016. nov. 19. 13:12
7/13 anonim válasza:
emberek, ezek mindennapos dolgok nálunk.
nekem kb 4,5 millám úszott el egy szélhámosra, aztán semmit se lehet kezdeni vele, bejelentett lakcíme nincs, szegény "hajléktalan" éli az életét egy budai luxuslakásban, ha jól tudom, összesen 3 cége van, természetesen mindegyik haverok nevén, és a legnagyobb gondja csak az h éppen melyik luxusautójával induljon aznap.
ezeket az embereket nem lehet megfogni a mai magyar jogrendszerben, ennyi. aztán ha netán még vmi összeköttetése is van, tényleg örülhetsz ha nem csak rosszul jössz ki az egészből, de még rá is cseszel valamilyen módon (pl rád uszítja az apeh-ot stb stb ezer módja van)
2016. nov. 19. 13:23
8/13 A kérdező kommentje:
Sajnálom, mi azért nem tartunk még itt. Gáz ez az igazságszolgáltatásnak csúfolt valami. Amúgy persze a perköltségeink felét is nekik kéne majd fizetniük, ha nyernénk, és be tudnák hajtani. Ha nem tudják, az szívás.
2016. nov. 19. 13:40
9/13 anonim válasza:
Szerződés van ügyvéd vagy közjegyző által ? Szóbeli megállapodás történt esetleg ami összeget határidőt jelöl ? Ez akkor jogcím nélküli rosszhiszemű ingatlan használat , birtok védelmet te kérhetsz . A számlák egyéb károkért is perelhetsz .
2016. nov. 19. 14:01
10/13 A kérdező kommentje:
Szerződés van, ügyvéd által. Birtokvédelmet, ha jól tudom, ők kérhetnek, ők laknak ott sajnos.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!