Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Csalás ügyében szeretném az...

Magyar Dávid1 kérdése:

Csalás ügyében szeretném az emberek segítségét kérni. A lentebb írt csaló ellen mit lehet tenni?

Figyelt kérdés
Pár napja vettem 2 telefont egy online értékesítőtől a jófogáson. Megbeszéltük hogy én előre küldöm a pénzt rózsaszíncsekken. (most kérek mindenkit hogy nem azért raktam fel ezt a témát hogy lecsesszenek mert előreutaltam, már úgyis tanultam belőle) Tehát 32.000 Forintot elküldtem neki rózsaszíncsekken és ő azt mondta hogy feladta a telefonokat a postán. A telefon 3 nap után sem érkezett meg. Elkezdtem fenyegetőzni azzal hogy bemegyek a rendőrségre és feljelentem de ő azt mondta hogy addig a rendőrség sem tudna vele mit kezdeni mert nincs bizonyíték rá hogy a telefont nem küldte el. Ez mennyire igaz? Segítséget kérnék hogy ilyenkor mit tehetek?

2016. nov. 14. 07:11
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
56%

Az a 32.000 Ft csak szabálysértés, nem bűncselekmény, ezért maximum 2 év szabadságvesztéssel sújtható. Maximum. Gyakorlatilag ha ügyészség elé kerül majd az ügy, valamikor, akkor ők vádat emelnek, bíróság, stb, stb... Elhúzódik az ügy, akár több hónapig is, szerintem jövő ilyenkor talán az első tárgyalás meg is lehet. Talán.

Kap majd egy kis ejnye-bejnyét, megrovást, 6 hónap felfüggesztett és viszon' látás'.

2016. nov. 14. 22:36
 12/14 anonim ***** válasza:
86%

Ha egyszeri az esete akkor kb az amit 11 leírt. Ha viszont sorozatosan csinálja akkor tudtommal már bűncselekmény lesz

[link]

Itt vissza tudsz keresni hátha volt mással is dolga

És még valami ha többen vagytok akkor van esély.

2016. nov. 14. 23:31
 13/14 anonim válasza:
71%
Gyerekek, egy örök életre megjegyezni, hogy jófogáson vásárolni csak személyesen szabad! Az ebay, vatera és hasonló oldalak az más.. de jófogáson kockázatos vásárolni ha nem személyesen találkozol az eladóval. Nekem 52 ezer forintom veszett oda úgy, hogy futárszolgálattal történt a vásárlás és nem előreutalással...Persze feljelentés megtörtént de hiába az egész mert a pénzt azóta se láttam és 1 éve történt az eset...
2016. nov. 15. 14:57
 14/14 anonim ***** válasza:
19%

"Ha feljelentem neki mi lehet a legnagyobb büntetés amit kiszabhatnak? Legalább akkor tanulja meg hogy nem verhet át senkit sem."

Sajnos fordítva ülsz a lovon.

Neked kell magtanulni, hogy ismeretlennek nem utalunk előre 10 Ft-ot sem!

Az Ebay-en, vagy a Vaterán, ahol az eladókat értékelik, és ez az értékelés mindenki számára olvasható, ott esetleg. Az már kevésbé kockázatos. De egy apróhirdetésre egy vadidegennek, akiről az égadta világon nem tudok semmit - nem utalok egy fillért sem előre!!!

2016. nov. 16. 11:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!