Beválthatok ekkora összegben húszezreseket a bankban vagy a postán?
Nagyszüleim hosszú nyugdíjas-évek alatt összegyűjtöttek kb. 4-5 millió forintot, ami javarészt húszezresekben van. Persze olyan húszezresekben, amiket most be fognak vonni és most vakargatják a fejüket, hogy mi legyen.
Arról hallani sem akarnak, hogy beteszik bankszámlára a pénzt. Ha besétálunk egy ekkora összeggel a postára vagy egy bankba, akkor beváltják új húszezresekre?
Miért nem akarják betenni a bankba? Elég, ha egyszer törnek be hozzájuk...
Amúgy meg egy kis álló kereséssel rögtön megtudtad volna a választ...
Én is mondtam ezt nekik, de hát nem értik meg. Semmiféleképpen nem bíznak meg egyetlen bankban sem, idősek, önfejűek, ez van.
Egyébként természetesen cikkeket én is olvastam és tisztában vagyok ezzel is, mint amit ez a cikk ír, de a kérdésemre nincs benne válasz, hogy ekkora összeggel besétálhatok-e.
(Csak mert készpénzben fizetni csak 1,5 milliós összeghatárig lehet tudomásom szerint.)
A kp-s fizetés korlátozása csak cégekre vonatkozik.
Be fogják cserélni a nagy összeget is, csak jelezzétek előre.
Beváltják, de kezelési költség befigyel.
Én be sem váltanám, mert budapestiként a következő 20 évben még beválthatom az MNB lakossági pénztárában. Vidékiként neccesebb.
6: Mert egy vidékinek lehetetlen feladat egy fél napot rászánni és elautózni Bp-re ugye?
Istenem, ez a sok fővárosi autista...azt hiszitek, hogy vidéken még mindig mindenki lovaskocsival közlekedik és pödrött bajsza van??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!