Internetes rendelésnél miért kérnek adószámot?
Egyszer én is kiírtam ide a kérdést.
Arra jutottunk, hogy azért, hogy be tudják hajtani, ha nem fizetsz.
Ez egy szemét húzás volt a NÖDIK-től, ingyenesen hirdetett vetőmag-csomagot, aminek az volt a lényege, hogy kevéssé ismert és egyelőre túl sok infó nélküli vetőmagokat kellett volna növénnyé nevelni, majd beszámolni a tapasztalatokról, tehát egyféle kutatás lett volna.
Totál ingyenesnek hirdette, majd érdekes módon az utolsó levélben mégis lett 1000 ft díj. Adminisztrációs díj, ha jól emlékszem. Vagy posta, nem is tudom.
MIndegy is, a postaköltség nem kerül ennyibe, egy tudományos intézet meg ne kérjen már pénzt azért, hogy ingyenesnek hirdet valamit, aztán az adataimat átemeli egy rendszerbe.
Szóval kértek adószámot, hogy ha nem fizet valaki (csekk a kiküldött kis borítékban lett volna), akkor be tudják hajtani.
Arra jutottunk, hogy azért, hogy be tudják hajtani, ha nem fizetsz.
Jajjj.
Adószáma vállalkozónak és vállalkozásnak van (meg adószámos mszemnek, más tészta).
Akkor kell megadni adószámot, ha kéred a feltüntetését a számlán.
Ha nincs adószámod, és nem szándékozol semmit csinálni a számlával, akkor nem kell a kérdéssel foglalkoznod. Nyilván ezért nem volt kötelező megadni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!