Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Internetes rendelésnél miért...

Internetes rendelésnél miért kérnek adószámot?

Figyelt kérdés
Úgy rendeltem egy oldalról hogy volt olyan lehetőség hogy adjam meg az adószámom, de nem adtam meg, de enélkül is letudtam adni a rendelést, csak még nem hitelesítették, mert hétvége van.
2016. nov. 5. 21:31
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Hogy a számlára rá tudják írni.
2016. nov. 5. 21:33
 2/11 A kérdező kommentje:
De annak mi értelme van? Ezen kívül amúgy minden adatot megadtam magamról pl. lakcím, telefonszám stb.
2016. nov. 5. 21:35
 3/11 A kérdező kommentje:
De amúgy is utánvétellel rendeltem.
2016. nov. 5. 21:35
 4/11 anonim ***** válasza:
0%

Egyszer én is kiírtam ide a kérdést.

Arra jutottunk, hogy azért, hogy be tudják hajtani, ha nem fizetsz.

Ez egy szemét húzás volt a NÖDIK-től, ingyenesen hirdetett vetőmag-csomagot, aminek az volt a lényege, hogy kevéssé ismert és egyelőre túl sok infó nélküli vetőmagokat kellett volna növénnyé nevelni, majd beszámolni a tapasztalatokról, tehát egyféle kutatás lett volna.

Totál ingyenesnek hirdette, majd érdekes módon az utolsó levélben mégis lett 1000 ft díj. Adminisztrációs díj, ha jól emlékszem. Vagy posta, nem is tudom.

MIndegy is, a postaköltség nem kerül ennyibe, egy tudományos intézet meg ne kérjen már pénzt azért, hogy ingyenesnek hirdet valamit, aztán az adataimat átemeli egy rendszerbe.

Szóval kértek adószámot, hogy ha nem fizet valaki (csekk a kiküldött kis borítékban lett volna), akkor be tudják hajtani.

2016. nov. 5. 21:38
 5/11 A kérdező kommentje:
Én egy hivatalos oldalról rendeltem, és az adataimat kitudtam tölteni anélkül hogy az adószámot erőszakosan kérte volna, tehát nem hozta fel hogy kötelező azt a rubrikát is kitöltenem.
2016. nov. 5. 21:47
 6/11 anonim ***** válasza:
68%

Arra jutottunk, hogy azért, hogy be tudják hajtani, ha nem fizetsz.

Jajjj.

Adószáma vállalkozónak és vállalkozásnak van (meg adószámos mszemnek, más tészta).

2016. nov. 5. 22:20
 7/11 anonim ***** válasza:
79%
2016. nov. 5. 22:21
 8/11 anonim ***** válasza:
Adószámot a cégek esetén van értelme kitölteni, külföldről de EU-n belülről ha rendel egy cég pl., akkor az adószámmal tud áfa-mentesen vásárolni (itthon aztán az áfa-t persze befizeti, de ez más kérdés).
2016. nov. 5. 22:24
 9/11 A kérdező kommentje:
Akkor az adószámot csak cégeknek kell megadni?
2016. nov. 5. 22:51
 10/11 anonim ***** válasza:

Akkor kell megadni adószámot, ha kéred a feltüntetését a számlán.

Ha nincs adószámod, és nem szándékozol semmit csinálni a számlával, akkor nem kell a kérdéssel foglalkoznod. Nyilván ezért nem volt kötelező megadni.

2016. nov. 5. 22:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!