A külföldre költözött ismerőseid leköröztek téged anyagilag, esetleg ugyanúgy állnak, vagy rosszabbul mint te?
Sosem értettem az ilyen jellegű, anyagiakat vizslató kérdést...nálam mindig az elvégzett munka mennyisége és minősége határozza meg azt, hogy megéri-e csinálni.
Kaphatok én 300 ezret is havonta, ha minden nap járni kell, hétfőtől-vasárnapig, napi 12 órában, lehetetlen időpontokban, gusztustalan környezetbe és emberek közé, kimerítő munkát végezni. Idegileg és lelkileg, fizikailag tönkretesz, hiába van több pénzed, de nem élvezed az életet, kikészít ha dolgozni kell menni, nincs időd semmire mellette, utálod az egészet.
Na így van ez a külföldi munkavállalással. Ha szakképzettség nélkül mész ki, ugyanazt fogod csinálni mint itthon, sőt sokkal többet kell majd melóznod, idegen környezetben úgy, hogy semmibe nem vesznek majd.
Megéri? Szerintem sehol nem éri meg alja melót végezni, fizethetnek érte akármennyit. Annyit úgy se fognak adni, hogy hosszabb időre ott hagyhatnád, mert megélsz a megtakarításaidból. Az előrelépés is badarság, aki itthon se tudott tanulni, se érvényesülni, se kapcsolatrendszert kiépíteni, az külföldön pláne nem fog tudni egy idegen környezetben.
Azt mondom ha orvos, mérnök, programozó stb. vagy, akkor teljesen megéri kimenned, mert a tudással degeszre keresheted magad és jobbak a körülmények, mint itthon. De gyári munkásként meg kisegítőként oly mindegy hol sz**psz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!