Mennyi az élettartalma a panel lakásoknak? Tényleg néhány év és összedőlnek?
... sot, a mult heten volt a Blikkbe', hogy egy egesz lepcsohaz omlott ossze, es a felelosoket meg most is keresik.
Meg azt is hallottam, hogy a panelek koze direkt meregpatronokat rejtettek, amik par ev utan kipukkadnak, es a bent lakok meghalnak. Meg azt is, hogy a futescsovekben higanyt keringetnek mert annak jobb a hotarolo kepessege, mint a viznek. Meg azt is, hogy a butasagra nincs gyogyszer...
Végre egy jó poén a Humor rovatban. Megnevetettél!
Ja, várjunk csak, nem is ott van. De ahol van az sem stimmel.
Szóval, drága kérdező! Honnan vetted ezt? Éppen hogy szétverni sem lehet ezeket. Ha bontani akarnak egy panelházat, olcsóbb és egyszerűbb robbantani.
Ami a legrégebbiekkel gond volt az a silány kivitelézés. Statikailag nem volt és nincs is hiba. Szigetelés nem volt megfelelő, épületgépészet összecsapott volt nem egy épületnél, s hasonlók.
A panelházak vasbetonból vannak. Mivel nem kapnak vizet és nem fagynak szét még az évszázad végén is állni fognak azok, amiket nem laknak le teljesen. Semmiképp nem fognak összedőlni.
Csernobyl '86 óta lakatlan - tehát 30 éve - és a mai napig állnak a vasbeton panel épületek (tán egy sem dőlt össze), pedig se fűtés, se karbantartást nem kapnak, ami azért öli az épületet.
Köszönöm a válaszokat. Az építész ismerősöm az egyetemen hallotta ezt. Én is elcsodálkoztam.
Szerintetek miért megy fel a panelek ára? Mi lehet az oka?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!