Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Macska vs. Panellakás. Tudnato...

Pixi3 kérdése:

Macska vs. Panellakás. Tudnatok nehany tanacsot adni?

Figyelt kérdés
Panelba lakom a 2.-on es szeretnek egy macskat beszerezni de ez elso alkalom h panelba lakom es nem tom pontosan mire kell figyelni. Lehet egyaltalan kapni cicat ami erre be van tanitva? Vagy en hogy tudnam a leggyorsabban ra szoktatni az alomra majd? Illetve nemtom hogy ki engedjem e egyaltalan a szabadba? Max az ablakomon keresztul tudnam visszaengedni.... Elore is koszi

2013. febr. 14. 13:16
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Ne engedd ki. Még kertesben is kockázatos, mert a kerten kívül bármi történhet vele (kutya, autó, méreg, macskautálók) de a panel lakótelepen egy zsebkendőnyi elkerített saját területed sincs, ahol biztonságban lehetne! Egyes retardált kölykök azon élvezkednek, hogy megkínozzák a macskákat, ott ahol egy rakás ember lakik egymás tetején nagyobb eséllyel van ilyen is, amitől nyilván meg akarod kímélni a macskádat. Azon kívül több száz lakó jár oda autóval, amivel elüthetik, rengeteg lakó sétáltatja a kutyáját póráz nélkül stb.

Alomra a macska úgy szokik rá, hogy kiteszed az almot megmutatod, hogy ott van. Tudni fogja, ösztönös neki, hogy olyan helyre csináljon, ahol lehet ásni.

Oldd meg, hogy ne essen ki az ablakokon, erkélyen. Erkélyre rács, macskaháló, ablakokra is lehet macskahálót. Ha az a régi szar forgatós ablak van, mint nálunk, akkor egyik sem jó. Mi úgy csináljuk, hogy lánccal/a két egymás melletti kilincsre akasztott madzaggal csak résnyire lehet nyitni az ablakot. Ez elég a szellőzéshez, de a macska nem fér ki. Teljes szellőztetéshez bezárjuk a wc-be/fürdőbe.

A macska ugyan magától nem hülye, hogy leugorjon, de leeshet. Becsapódó ablak, megijed valamitől, izgatott lesz madártól vagy valamitől és leesik stb. Nem ajánlatos kiengedni a párkányra sem.

Az enyém pont a múltkor izgult be belülről egy galambra, addig-addig lépkedett, hogy leesett, befelé persze.

Na most, ha kifelé esik, ha nem is lesz semmi baja, ha lezuhan (harmadik emelet) mert puha virágágyásba esik, akkor elszalad és vagy kivasalja valamelyik errejáró busz, vagy a ház forgalmas parkolójában valaki, vagy a sarki bevásárló központ parkolójában. Esetleg elkapja a negyedik háztömbben lakó nő hatalmas kutyája, amit minden nap kétszer körbe futtat a téren. Esetleg felrúgja valami hülye gyerek.

2013. febr. 14. 13:27
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
ja, a ragasztott szúnyogháló nem jó! A macska azt nem tudja, hogy gyenge és nem tartja meg! Ha elkezd rá felmászni és miért ne mászna, akkor kifelé fog esni az egész hóbelevanccal.
2013. febr. 14. 13:29
 3/7 Mecse ***** válasza:
100%

Előttem már szépen mindent elmondtak, ha esetleg szúnyogháló-pártiak vagytok, akkor nagyon jó amit én használok mondjuk, acél szunyiháló, cica bent, rovarhad kint marad kettő az egyben :). Nem kell a macskát betanítani semmire, olyan helyről célszerű szerezni ahol bent nevelkedik, így nem lesz neki sokk elsőre sem hogy bent tartják (ssshhhh, tenyésztő vagy menhelyi előzőleg bent tartott cica, sshshshhhhh). Ki ne engedd, ahogy előttem el is lett mondva, abszolút ki van zárva hogy lakótelepen ez lehetséges legyen.

Elnézést hogy ideszemetelem még ezt a hozzászólást, de nem igazán tudom értelmezni miért van a panel lakás mindig külön kategóriaként kezelve mint bármilyen másik lakás ahol mondjuk benti cica van? Miben más panelban benti macskát tartani mint egy kertes házban benti macskát tartani úgy, hogy nem mehet ki?

Ha bármilyen másfajta emeletes házról beszélünk ami mondjuk tégla, az a fűtés és a falak anyaga mellett miért külön kategória? Nem ugyanaz a kettő, egymás tetején lakó emberkék, közös folyosókkal, lépcsőház, bent tartott macskaállat?

Ezt sosem értettem valahogyan, a kutyusos témáknál is mindig külön van kezelve a panel, mintha valami "egyéb" lenne minden máshoz képest. Persze egyéb is, de nem ebből a szempontból. Tégla lakásos lakópark is van, tégla lakásos lakótelep is van.

Mielőtt azt hinnék hogy a panelt akarom bántani, én magam is panellakó vagyok, csak ezt soha nem értettem...

Ha valakit nagyon zavar hogy ezt ide írtam, akkor töröltetheti.

2013. febr. 14. 13:42
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Jól mondják a kollégák.Sok szerencsét! :)
2013. febr. 14. 14:03
 5/7 Maxitabi ***** válasza:
100%

Tehát: ha lakásban tarod a cicát,akkor hamar rászokik -kb 3szor ráteszed,megmutatod és tudni fogja. Találj az alomtálcának jó helyet, ahová mindig be tud menni és elég elszeparált, hogy nyugodtan és stresszmentesen végezhesse dolgait. Az erkély ill ablakbiztonságról már írtak: feltétlenül kell valami háló,ahogy Mecse írta, fém zsúnyog, v macskaháló. Vannak mérgező szobanövények, amiket jobb eltávolítani, kábelekre is figyelni, nehogy megrágja. A tapéta és a bútorok megóvása érdekében kaparófa/v kaparó izék ill macskabútor.

Fontos az ivartalanítás és oltás, ha benti cica, akkor is!

Olvass még neten a tartásukról, egészségről és főleg a táplálásról! Ne vegyél szupermarketes kaját nekik!

http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__macskak__3990463-menn..

http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__macskak__3725482-mily..

És a táplálásról:

[link]

2013. febr. 14. 14:46
 6/7 anonim válasza:

Én is lakásban lakom, a mi macskánk mikor hazahoztuk, igaz, hogy menhelyről de kb 4 hónapos volt, azonnal belement az alomba, azóta se piszkított soha rossz helyre. Mivel kiváncsiak, figyelj rá, hogy ne szökjenek ki mondjuk a miénk kis beszari és hiába megy ki a lépcsőházba ha a legkisebb zörej van egyből iszkol befelé.

Az egyetlen dolog amire figyelni kell, hogy lehetőleg azonnal almozd ki a macskapiszkot amint meglátod almozd ki (kis és nagydolgot is) mert ha elkezd a szag terjengeni és beissza a tapéta mondjuk a szagot (nyilván ehhez azért hónapok-évek kellenek) onnantól annyi... A másik, hogy az ürüléket külön zacskózd be mielőtt bedobod a szemetesbe, mert még így is nagyon büdös tud lenni néha (mi is 3 uzsonnászacskóba tesszük előtte), illetve a szemeteszsákot ha cseréled mindig vidd le és a lenti kukatárolóban is csukd le a fedelet. Ez igazából a békés együttélés miatt kell a szomszédokkal, van aki gyűlöli a macskákat, vagy egyszerűen csak retardált, jobb egy kis figyelmességgel elébe menni a konfliktusnak, mint két naponta harcolni valami idiótával...

2013. febr. 16. 01:07
 7/7 anonim ***** válasza:
Használj szilikon kristály almot, akkor a szart lehúzhatod a budin és nem fog bűzleni a lakás.
2013. júl. 11. 04:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!