Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Hogyan magyarázzam el az...

Hogyan magyarázzam el az anyukámnak, hogy ha valamit bakkártyával fizet az interneten akkor nem viszik el a házát?

Figyelt kérdés
Anyukámmal megbeszéltük,hogy elmegyünk az őszi Play IT-re,de ha elővételesen vesszük akkor sokkal olcsóbb,viszont nem akar bankkártyával fizetni,mert akkor azt hiszi,hogy az összes pénzét leveszik a kártyájáról,hitelt vesznek fel rá,megbírságolják,kijön a rendőrség,elárverezik a házát stb. De nem,ő inkább a gyors,egyszerűbb és olcsóbb bankkártyával való fizetés helyett inkább egy csomó plusz pénz fizet,csak hogy ne kelljen az interneten vásárolnia.Hogyan magyarázzam el neki,hogy semmi rossz nem fog történni,ha az interneten fizet?

2016. okt. 22. 12:24
 1/8 anonim ***** válasza:
64%
Aki ennyire begyöpösödött tájékozatlan azt nem fogod meggyőzni észérvekkel. Had fizessen több pénzt ha annyira akar.
2016. okt. 22. 12:36
 2/8 anonim ***** válasza:
66%
Abszolut megertelek. Nem begyoposodott anyukad, vannak a korosztalyaban boven, akiknek ez olyan, mintha neked azt mondaba valaki, hogy ugorj le a haztetorol, hisz ott van a halo. Sajnos ha ra is tudnad venni, akkor is utana honapokig izgulna szegeny. Nem er ennyit. Nem szabad eroltetni. Esetleg nincs olyan ismerosotok, akiben nagyon bizik ilyen szempontbol (sajat korosztalyabeli es/vagy informatikus/banki dolgozo), aki eltudna neki magyarazni, h ez mitol veszelytelen?
2016. okt. 22. 13:08
 3/8 anonim ***** válasza:
41%
Én sem erőltetném, időval talán majd rájön.
2016. okt. 22. 13:12
 4/8 anonim ***** válasza:
73%
Internetes bankkártyát kell csináltatni és ott tudod limitálni, hogy menyit vehetnek le. Érdemes, ha többször is akartok neten vásárolni.
2016. okt. 22. 13:26
 5/8 anonim ***** válasza:
52%
Csináljon webkártyát. Legtöbb számához ingyenes vagy jelképes pénzbe kerül, és csak annyi pénz van rajta, amennyit ráraksz. Ha sokat vásárolsz neten amúgy is érdemes, pláne, ha nem csak megbízható és bejáratott helyeken teszed ezt.
2016. okt. 22. 13:38
 6/8 anonim ***** válasza:
9%

Nekem első netes vásárlásomat 3-or vonta le a bank, mindig kicsit más összeggel az éppen aktuális euró árfolyam szerint. Hát én futottam pár kört mire felfogták, hogy 17e, 18e és a 18,2e Ft-os tétel az egy és ugyan azt a vásárlást jelenti, de ők balfA? módon 3-or vonták le...

Második vásárlásomnál, 3 hónappal később vettem észre, hogy heti szinten húzzák le a kártyám 1200 Ft-al.

3. vettem neten egy gamet, erre standard editiont kaptam, visszakértem suporton a vásárlásomat, mert nem azt adtak amit rendeltem, erre az alapnak az árát utalták csak.

Nevezz begyöpösödöttnek, de 2010 óta nem veszek neten semmit!

2016. dec. 22. 18:14
 7/8 anonim ***** válasza:
40%
Pont ezért kell internetes bankkártya és nem a rendes. Arról próbálkozhatnak. Ha beállítom, hogy 1x 5000-et vehetnek le, akkor 1x tudnak 5000-et levenni. Extrém paranoiások a Paypalt is közbe iktathatják.
2016. dec. 22. 22:01
 8/8 anonim ***** válasza:
86%

#6 Ez van ha valaki kiberanalfabéta de van internet hozzáférése, amikro a hülyeség szorgalommal párosul...

Az, hogy te béna vagy nem a rendszert minősíti, hanem téged.

2017. márc. 3. 21:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!