Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Befektetési arany ÉRMÉHEZ jár...

Befektetési arany ÉRMÉHEZ jár certifikát?

Figyelt kérdés
Népszerű európai érme.
2016. okt. 19. 17:16
 1/4 A kérdező kommentje:

Csak számlát kaptam...

Azt mondták ott,ehhez nem jár certifikát.

2016. okt. 19. 17:16
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Ez csak egy fantázianév, nem jár hozzá, hobbi gyűjtőknek készül és a vásárlás pillanatában 12-25-35%-al csökken az értéke.

100 000-et beletolsz, majd 79 000-ért visszaveszik tőled, 21 000 bukás 1 perc alatt, ha te ezt befektetésnek tekinted, akkor hajrá :)

2016. okt. 20. 16:49
 3/4 polarbeer ***** válasza:
81%

Szia!

A certifikát igazából nem jelent semmit. Szerinted mennyi ideig tart nyomtatni egy certit bárkinek? Az érme ha esetleg hamis, plusz 2 perc egy certit kinyomtatni, ha meg az érme eredeti, akkor meg úgyis minek.

Ez az egész certifikát dolog a PCGS céggel kezdődött, amikor saját, bontatlan tokban volt az érme és erre volt ráragasztva a certi. Így van értelme. Nem lehet elhagyni, együtt van vele, hozzátartozik.

De átvették a különböző cégek, ahol a standard kapszulás csomagolásban volt az érme, és különálló papírt adtak hozzá certifikációnak.

A pénzverők általában certivel adják ki, de ahogy vándorol az érme kézről kézre, sokszor elveszik valahol a certi. Ilyenkor az eladó vagy nyomtat egyet (ez nem csalás egyáltalán), vagy továbbadja certi nélkül.

Úgy gondolom, csak az eredeti kiadási helyétől (pl. Magyar Pénzverő, US Mint, stb.) lehet azt mondani, hogy automatikusan "jár" az érme mellé a certi. A továbbértékesítő cégek vagy adnak hozzá, vagy nem. Nem kötelező egyáltalán! Ha neked annyira fontos, kérdezz rá vásárlás előtt, hogy jár-e az érméhez certi.

Nekem számos befektetési érmém van (sajnos csak ezüstök), egyikhez sincs certi, mert ismerem az érméket, és/vagy megbízható cégektől vásárolok.

Üdv.:

polarbeer

2016. okt. 31. 22:19
 4/4 genlisea válasza:
63%
Nem igazán adnak hozzá, én is vettem, de nem kaptam. Viszont 100%, hogy arany, megnézettem.
2017. febr. 5. 06:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!