Miért vannak kiakadva azon az emberek hogy senki nem akar nettó 70-90 ezrekért dolgozni mikor abból még kb Ózdon se lehet megélni, ahol nagyjából ingyen bérelhetsz lakást?
Budapesten egy szoba(!)bérlés, tehát nem lakás, is simán 50-60 ezer rezsivel, vagy még több és nem a belvárosban.
Akkor meg mit kell csodálkozni hogy nem akarnak ennyikért dolgozni?
A minimális béreknek nettó 130-150 környékén kellene lennie ezekkel a költségekkel!
Miért baj az ha egy dolgozó ember (csináljon bármit is) meg is akar élni a bérbőL?
"Gyártósori összeszerelőnek, aki 3 db alkatrészt rak a panelba, mennyit kéne kapnia?! "
Annyit hogy meg tudjon élni.
kis garzon bérlakás + szerény megélhetés.
Akkor mégis mennyit kéne kapnia annak, akinek ritka, értékes szakmája van? Vagy 20 év tapasztalata? Vagy egyszerűen csak profi valamiben, és nem egy betanított munkás?
Mert akkor ilyen alapon neki havonta egy vagyont kéne keresnie.
Akkor az ilyeneknek mind kacsalábon forgó palotájuk lenne.
Nincs annyi luxusingatlan ebben az országban, mint ahányra ilyen nézetek mellett szükség lenne.
Ha a gyártósori összeszerelő 200 ezret kapna kézhez, akkor én az irodai munkámért 400 ezret érdemelnék, a mérnökök a munkahelyemen pedig havi 1 milliót kapnának.
Mivel sokkal több dologra tudnának költeni, megnőne a kereslet, ezáltal pedig az árakat feljebb vinnék.
Akár élelmiszerek, akár használati cikkek esetében.
Akkor a gyártósori összeszerelő már megint bajban lenne, mert nem tudna bevásárolni hó végén, hisz elfogyott a pénze.
Nem látod át ezt az egészet, fogalmad sincs a gazdaság működéséről.
Aki nem ért semmihez, nem kell egy gyártósor mellé sem betanítani, mármint 5 perc alatt betanul, és ha ma elmegy, holnap 100 másik jön a helyére...
az ilyen miért érne sokat a munkáltatóknak?
Miért fizessen neki a minimálisnál többet, ha egyszer a minimálért is megcsinálják sokan?
Aki pampog, menjen keressen jobbat, úgyis jön más a helyére.
"az ilyen miért érne sokat a munkáltatóknak?
Miért fizessen neki a minimálisnál többet, ha egyszer a minimálért is megcsinálják sokan? "
Óvatosan ezzel a dumával, 600 ezren már elmenekültek az országból.
De ha 1,5 millió menekültet akarsz akkor nyomasd cska ezt a szöveget.
Annyi fizetést kell adni amiből meg is lehet élni.
Ez meg nem nettó 75.
"Akkor mégis mennyit kéne kapnia annak, akinek ritka, értékes szakmája van? Vagy 20 év tapasztalata? Vagy egyszerűen csak profi valamiben, és nem egy betanított munkás?"
Nem kellene sokkal többet kapnia. Az egy dolog, hogy papíron megálmodja, és ehhez agy kell, de ha nem gyártja le neki a betanított munkás azt a dolgot, akkor abból nem lesz egy fillér haszna se neki/a cégnek. A betanított munkás az, aki nem csak fantáziál egy sort, hanem actually le is gyártja, teszteli, és így kiderülhet, hogy az illető, aki megálmodta az adott dolgot, az jól álmodta-e meg, működik-e, nem-e veszélyes, és így tovább. Vagy szerinted mondjuk a gázpalack, a repülő, vagy az időzített bomba egyből tipptopp módon működött, ahogy feltalálták?
És természetesen mindig a munkásokon verik el a port/bsszák ki őket az állásukból, akkor is, ha tervszinten volt szar a dolog, mert hát őket lehet pótolni, az őrült tudósból meg csak egy van...
"Akkor az ilyeneknek mind kacsalábon forgó palotájuk lenne."
Normálisabb helyeken jobban megfizetik őket is, sajnos itt Abszurdisztánban nem.
"Nincs annyi luxusingatlan ebben az országban, mint ahányra ilyen nézetek mellett szükség lenne."
Építeni is lehet, mondjuk, a szabolcsi cigányputrik helyére.
"Mivel sokkal több dologra tudnának költeni, megnőne a kereslet, ezáltal pedig az árakat feljebb vinnék.
Akár élelmiszerek, akár használati cikkek esetében."
Ármaximáló rendelet. Egy bizonyos Diocletiánus nevű illető már feltalálta pár száz éve, de a fogyasztói társadalomnak nyilván nem érdeke, hogy alkalmazzák.
Azonkívül meg, ha az embereknek nincs pénze, és nem tudják megvenni az adott dolgokat,akkor is feljebb kúszik az áruk, elvégre ugyanazt a hasznot kell kevesebb embernek kicsengetnie, lásd BKK-jegyek/bérletek. Tehát ez, hogy a több vásárlástól emelkednek az árak, ez tömény baromság. A kenyér kilaja miért nem kerül akkor ötvenezer forintba?
"Miért fizessen neki a minimálisnál többet, ha egyszer a minimálért is megcsinálják sokan?"
Azért, mert ha azt látja a munkás, hogy pár száz kilométerrel odébb euróban keres annyit, mint idehaza forintban, akkor ott fog dolgozni inkább. A tulaj meg üldölgélhet korgó gyomorral az üres gyárában, lásd előbbi hozzászólást.
"Aki pampog, menjen keressen jobbat, úgyis jön más a helyére."
Igen, annak a "más"-nak nyilván olcsóbb az élelmiszer, meg a közüzemi díjak, ő nyilván meg fog tudni élni szaréhugyé' fizetésből...
Lepontozni meg én is tudok, rögvest be is mutatom. Lássuk csak...
"Óvatosan ezzel a dumával, 600 ezren már elmenekültek az országból. "
És te miért nem, ha mindenhol jó, csak itt szr???????
Menjetek, legalább itt több lehetőség marad, és én válogathatok az állások között, sőt jobban megfizetnek.
Menjetek.
Ehhez semmi köze a menekülteknek, ez nagy ostobaság volt. :)
Mennek azok mindenhova, nem az adott ország gazdasági helyzetétől függ.
Látszik, semmi jártasságod nincs a témában... :D
Ezersze leírtuk már: külföldön sincs a középosztálynak kacsalábon forgó palotája. Lehet, hogy jobban keres, de az élet is annyival drábább.
Elmondta az Angliában dolgozó kommentelő, hogy itthon megkapod a lakást 60 ezerért bármely városban (nem pest), kint 400-ért bérel egy város széli rozzant házat, és nem Londonról van szó. Tehát lehet, hogy 5x annyit keres, de a lakhatása is 5x annyi, ha nem több.
"És te miért nem, ha mindenhol jó, csak itt szr?????? "
Én is leléptem, vszont én hazamegyek.
De csak az fog megmenteni a nyomorgástól hogy lesz tehermentes lakásom.
Érezd már a különbséget...
Nyugaton nem gond albérletben megélni (én tudom, én tapasztaltam), otthon meg eleve elkezdeni se tudod az életet egyszerű emberként ha nincs legalább egy saját lakásod.
"És te miért nem, ha mindenhol jó, csak itt szr?????? "
balázska már régen elment, egy darabig burgert forgatott egy mekiben, aztán kirúgták mert egy elmeroggyant alkoholista és azóta is segélyen él. Ez volt a nagy karrier és a csodás nyugat.
Aki az országból elmenekülést írja, az nézze picit más
szemszögből:
Első eset:
Itthon minimálbért kap munkás: 75e ft.
Állam bácsi kap 70e ft-ot. Ebből kell késöbb nyugdíjat
biztosítani, ellátni, ha beteg, stb stb
Második eset:
Kimegy dolgozni. Keres pénzt. Ha hazajön, itt
költi el. Hogy mire, az mindegy, de azon tuti lesz
27% ÁFA (most az 5%-os dolgokat ne nézzük).
250e ft elköltött pénz után állam bácsi kb ugyanott
van ÁFA bevétellel, mintha itthon minimálbéresnek
a járulékait kapná. És ez tiszta haszon, ÁFA, ezért
neki nem kell adnia SEMMIT.
Kérdezem én naívan, miért fogja meg itthon az embert,
ha kintről küldik haza a pénzeket (most volt éppen
téma a napokban), és sokkal jobban jár az állam?!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!