Van némi angol fontom itthon félretéve de a brexit óta az értéke csökken. Milyen valutába lenne értelme átváltani és miért?
Nekem dollárban van a megtakarított pénzem (USD).
Ha az összeomlik, akkor már úgyis mindegy, az a világot is rántaná magával, szóval alapvetően stabilnak tartom. (Ami persze nem azt jelenti, hogy hullámzás ne lenne benne, de nyilván úgysem milliárdokról van szó.)
Valószínűleg most megdöbbentő lesz, amit mondok, de én nem váltanám át...
indokaim:
1.- az utóbbi időben 100 ft-ot esett (ha jól néztem) - ez elég nagy esés ahhoz, hogy kicsit visszaerősödjön.
Persze tévedhetek is
A bizonytalanság nem tesz jót az árfolyamnak - most viszont már körvonalazódni látszik, mikor lépnek ki.
2.- az átváltással eleve veszteséged keletkezik
Nem tudjuk, mire lenne inkább szükséged? Ha nem hiányzik a pénz, csak tartalékban van és megengedheted magadnak, hogy várj vele, akkor nem váltanám át - de ha a közeljövőben szükséged lehet rá, akkor tényleg inkább ft.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!