Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Hogy néz ki egy tartozáselisme...

Hogy néz ki egy tartozáselismerő nyilatkozat? Mit kell tartalmaznia?

Figyelt kérdés
Magánszemélyek között.
2010. ápr. 24. 19:45
 1/1 anonim ***** válasza:
100%

Alulírott Gipsz Jakab (lakcím, anyja neve), mint adós ez úton a következő nyilatkozatot teszem:

Ez úton elismerem, hogy Nevesincs Jolán (lakcím, anyja neve) hitelezővel szemben a dátum napján (ha van számon) kötött hitelszerződés alapján jósok Forint, azaz Nagyonsok Magyar Forint összeggel és annak dátum napjától járó nemuzsora% kamatával tartozom.

Adósként ezt a nyilatkozatot a Hitelezővel fennálló szerződésben vállalt teljesítési határidőt követően teszem, és kötelezettséget vállalok arra, hogy tartozásom nemolyansokádátum napjáig a jogosultnak megfizetem. [Itt részletezhető, hogy egy összegben vagy részleteiben stb.]

Tudomásul veszem, hogy amennyiben Adósként jelen nyilatkozatban vállaltakat sem tartom be, úgy a Hitelező az eredeti kölcsönszerződésben foglaltak szerint jogosult a követelést egy összegben annak minden kamatával és járulékával együtt behajtani.

Adósként ezt a nyilatkozatot a Jogosult kérelmére tettem meg, és egy példányban a Jogosult részére átadtam.

Kelt Marikahátán, Ezen a szent fényes napon.

Adós aláírása

Adós neve

A nyilatkozatban az "anyja neve" szenzitív adatot önként szolgáltattam, annak kezeléséhez hozzájárulok.

Kelt, dátum, aláírás

(adós és jogosult részéről is).

2010. ápr. 26. 21:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!