Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Te hogyan élnél meg ha hirtele...

Te hogyan élnél meg ha hirtelen a minimálbért keresnéd meg a munkáddal, nettó 73 ezer HUFot?

Figyelt kérdés
2016. szept. 27. 08:30
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
65%

# 19

A kérdező sas balázska, egy ausztriába segélyen tengődő alkoholista akit a piálás miatt még a mcdonaldsból is kirúgtak, ne nagyon foglalkozz vele. Ugyan ezt a műsort adja elő minden nap már kb. fél éve a 57. nickjén. Majd bannolják ezt is pár nap után.

Veled kapcsolatban arra céloztam, hogy a karrier nem 23 évesen kezdődik, hanem kb. 14 évesen. Onnantól kezdve kell tanulni és teljesíteni. Ezt írtam le, erre kontráztál a történeteddel. Való igaz, nem emeltem ki, hogy aki szándékosan pocsék szakmát választ az nem fog jól megélni. De ezt már akkor tudnod kellett, amikor választottad, hogy diplomád még klotyópapírnak sem lesz jó, mert keménykötéses. Én meg tudom érteni azt, aki ilyen iskolát végez el MERT SZERETI a témát. De azt nehezemre esik megérteni, aki elvégez egy fedettpályás véraláfutás BSC-t aztán csak pislog, hogy miért nincs meló és miért nincs jó pénz. Ez egyértelmű volt a kezdetektől.

2016. szept. 27. 14:41
 22/29 anonim ***** válasza:
71%

Fogalmam sincs. A 300bòl is alig jövök ki, igaz 50et automatik elrakok. De a további 250 is kevès. Ha 73bòl kène akkor valszeg beleőrülnèk hamar :S

Valamin spòrolnèk, de nem tudom min mert káros szenvedèlyem nincs, szòval amire költök nekem mind alapvető.

22N

2016. szept. 27. 18:04
 23/29 anonim ***** válasza:
28%

Ja amùgy egyetèrtek itt egy előbbi válaszolòval.

Èn hatalmas irodalom mániákus vagyok, a fèl karom adtam volna a magyar szakèrt, de már 18 èvesen is tudtam, hogy abbòl nem èlek meg. Szòval mentem pènzügy- számvitelre, amit utáltam de elvègeztem, most pályakezdőkènt 300 nettò+kafeteriat keresek egy amcsi multinál, ès szeretem a munkám is. "Èlesben" más mint amit tanìtanak. Megèrte a 3 èv szenvedès. Most van pènzem is, szeretem a munkám is, ès könyvtár/könyvesbolt meg van, ahol kièlem az irodalom, törtènelem iránti szenvedèlyem.

22es valaszolò voltam megint :)

2016. szept. 27. 18:12
 24/29 anonim ***** válasza:
47%

Az apdfszt keresel te nulla tapasztalattal és tudással 300 ezret nettóban, legfeljebb ha betolt valaki egy kiemelkedő pozícióba, de akkor meg süljön le a képedről a bőr a dicsekvéseddel.

üdv, egy szrl kereső pénzügyes

2016. szept. 27. 21:00
 25/29 TamásTóth ***** válasza:
45%

Attól függ mit nevezünk pályakezdőnek, 1-2 év tapasztalattal már lehet 300 nettót keresni pénzügy/számvitelesként. Full kezdőként inkább a 150-250 nettó a reálisabb (ez mind csak BP persze)

De amúgy Balázska azt áruld már el nekem, hogy miből lenne magasabb a fizetése azoknak akik minimálbért keresnek? Tegyük fel van egy takarító cég, amely megrendelésre irodákat takarít, az irodáknak számláz és abból pedig fizeti az alkalmazottait, akiknek minimálbért ad. Most te ezt úgy gondolod, hogy a takarító cég tulajdonosa csak úgy önszántából a saját nyeresége kárára fizessen 100 nettót mondjuk mindenkinek? És akkor ott a következő kérdés, mi van azokkal akik eddig 100 nettót kaptak, nekik is megemelnéd a fizetését kb 27 ezerrel? Ha igen akkor aki 127 ezret keres annak is megemelnéd? Mekkora összegig emelnéd az emberek fizetését, mert azért azt lássuk be, hogy általánosságban elmondható, hogy ha valamit sok ember képes elvégezni azért nem fognak annyit fizetni, mint amit kevesen. Ez így normális, a speciális "tudás"-t meg kell fizetni jobban, vagy nem így gondolod?

2016. szept. 28. 00:31
 26/29 anonim ***** válasza:

Hát kèpzeld el hogy ennyit keresek, persze nem fogok neked bèrpapìrt küldeni. Tavaly augusztus òta vagyok itt, de ennyivel vettek fel... Ès nincs protekciòm, 160 km-re vagyok a szülőfalumtòl, a kutyát nem ismertem Budapesten, csak találomra küldtem a CV-ket.

Ja de igen, megint a magyar mentalitás. Ha te keveset keresel, akkor más se keressen jòl mi?

Èn fősuli mellett melòztam gyárban operátorkènt, a 8 általános operátorok 160at zsebre tettek a havi 192 òra munkára. Ezek után ne haragudj, de diplomával, nyelvismerettel èn nem sokallom amit keresek. De a lehetősèg mindenki előtt nyitott, csak könnyebb hitetlenkedni.

2016. szept. 28. 07:33
 27/29 anonim ***** válasza:
Miért kéne valakinek takarítani, kórházban dolgozni, újságot hordani? Már 20 éve automatizálni lehetne MINDEN fizikai munkát csak akkor a hatalmon lévőknek elmenne a hatalmuk mert bedőlne a pénzrendszer ha alanyi jogon osztogatnák mert a gépek kitermelik a GDP-t. Amúgy a magyarok megérdemlik a béreiket, te akampányolsz nekik és a segítő kezet megtámadják. Aljasak, gonoszak, talpnyalók, és nincs is igényük, forradalmat sem csinálnak, korruptak. Az értelmesek úgyis kimentek külföldre, itt meg kb. madmax világ lesz 60 év múlva, a nyuggerek fognak kukázni meg erdőkben élni, határon áétszökdösni.
2016. szept. 28. 13:54
 28/29 anonim ***** válasza:
Ami tényleg baromság, hogy a fölösleges nyelvtudásra + pénzt adnak. Vagy a link melókra.
2016. szept. 28. 14:05
 29/29 anonim ***** válasza:

Úgy,hogy képezned kellett volna magadat és piacképes szakra menni.

Egyik vàlaszadó csak magànak köszönheti,hogy színötössel büfészakra ment.

Ne csodàlkozzon,hogy sz_rt se keres.

Én màr 15-17 évesen àllàsokat böngésztem,így mentem IT-ra ige a pénz motivált fôleg beismerem.

Aki nem tud úszni ott a nem a víz a hülye.

2016. okt. 19. 18:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!