Nektek havi szinten kb. mennyi pénz megy el kajára?
A napi költésem átlagosan kb.
Reggeli 300 Ft
Ebéd 1500 Ft
Vacsora 1200 Ft
Egyebek 500 Ft
Ez kb havi 100e, a fizetésem 25%-a.
Nagyon kevés, mivel vendéglátásban dolgozom, így munkanapon adott az étkezés.
Kb heti 1x megyek el bevásárolni, 2 főre. Havi szinten kb a fizum 5%-a megy kajára.
Ezen kívül van hogy elmegyünk menüzni, kb ugyanott vagyunk mintha főznénk.
Nagyon változó. Volt már, hogy 15 ezerből kellett kijönni, de olyan is, hogy simán elvertem 100-at. Jelenleg talán olyan napi 1 500-öt költök, ami még mindig több, mint amit szeretnék.
Az elmúlt napokra ez volt jellemző:
Reggelire szendvics vagy péksütemény, 400-450 ft
Délután gyorsétterem: 500-550 ft
Kávé, rácsálnivalók: 350-600 ft
Ez a fizetésem kb. 30%-a.
Napi 2-3000 biztosan.
Reggelit veszek meló előtt, ált. 4-500 ft.
Ebéd 1000-1200 között
Vacsorát már otthon, de egy ezres az is biztosan van ha lebontom.
Egyedül élek, nekem kb 40 ezer egy hónapban, 200 a nettóm.
Nem főzök egyáltalán, munkanapokon étkezdébe járok, átlagban napi 900 forint az ebédem.
Itthonra kenyeret veszek, vajat, felvágottat, sajtot, néha nasit, stb. Ezekre kb havi 15-20 ezret költök.
Köszönöm a válaszokat! Mentek a zöld kezek!
Igazából azért kérdeztem, mert úgymond most repülök majd ki a családi fészekből és nem tudom, hogy milyen kiadásokkal számoljak. Nyilván ez egyénfüggő, de azért egy átlagot lehet számolni abból, amit írtatok. Az albérlet+rezsi a fizetésem 40%-át fogja elvinni és 30%-át szánnám kajára, 20%-át pedig az egyéb költségekre. Remélem kivitelezhető lesz, ahogy most elgondolom...
A kaja az amin sokat lehet spórolni.
Bár nem soká gyümölcs szezonnak a vége van de még lehet sok gyümölcsöt enni(alma, őszi, körte, kései mirabolan, dió), ráadásul egészséges is. (sok gyümölcsfám van, de a határban is találni gyömölcsöt)
A nagy áruházakban ki lehet fogni jó akciókat/leértékelt cuccokat. Pl olcsó csirkehús, stb.
A lidl-ben fél óra zárás előtt kb fél áron vannak a péksütemények.
Ha tudsz háztájizni néha van kitojt tyúk 300-400 ft körül /db Pont most van itt az ideje böngészni is (napraforgó, kukorica)
Van egy ismerősöm ahol a kertjében a "maradékot" összeszedhetem, na ez se kevés pedig csak maradék.
Én nem tudom számszerűsíteni hogy mennyit eszem meg, de azt tudom hogy pénzügyileg ez nem sokat jelenthet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!