Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Megéri jelentkeznem szobalányi...

Megéri jelentkeznem szobalányi állásra?

Figyelt kérdés

Magyarországi 3 csillagos hotelbe keresnek 8 órás munkavégzésre szobalányt, 27 szoba van.

Akinek van tapasztalata mint szobalány, érdekelne, hogy egy ilyen helyen hogy működnek a dolgok?

Megéri fizikálisan, anyagilag?

Köszönöm a válaszokat!

2016. szept. 21. 22:20
 1/7 anonim ***** válasza:

1.- attól, hogy jelentkezel, még nem biztos, hogy fel is vesznek

2.- dolgoztál már szobalányi vagy takarítónői munkakörben? Ha semmilyen tapasztalatod nincs, akkor nem fogsz jól kijönni belőle - elég hajtós meló

3. "Megéri fizikálisan, anyagilag? " - mivel semmilyen fizetést nem írtál, nem tudhatjuk, hogy az adott szálloda mit kínál, így azt sem lehet tudni, megéri-e?

Ráadásul az élethelyzetedet sem tudjuk: ha egyedül nevelsz egy gyereket és nincs a környéketeken más munka, akkor megéri, nem éri, el kell vállalni, viszont ha szüleidnél laksz, eltartanak, akkor nem biztos, hogy megéri.

2016. szept. 22. 06:13
 2/7 A kérdező kommentje:

Még nem dolgoztam, csak egyszer voltam próbanapon, akkor tetszett a dolog, viszont 4 órásban kellettem volna, csak mást vettek fel.

Párommal élek, ő már dolgozik.

Bruttó 110 ezer forintot írtak.

2016. szept. 22. 14:05
 3/7 anonim ***** válasza:

Minimálbéres munka, erre ennyit szoktak adni. Anyagilag tehát semmiképp nem éri meg, de nyilván ha az éhenhalás az alternatíva, el kell vállalni. Időnként leeshet egy kis borravaló is, de havi pár ezernél többre ne számíts.

Hogy fizikailag mennyire megterhelő, az attól függ, hányan vagytok arra a 27 szobára. 2 gyakorlott szobalánynak egy szoba kitakarítása kb 15 perc, az egyik a szobát szokta csinálni, a másik a fürdőt.

Ha minden szobából távoznak, elég hajtós meló. Viszont ha épp nincs telt ház, vagy nem mindenki egyszerre távozik, akkor egész kényelmes. Ha jól kijössz a kollégákkal, akár kellemes munka is lehet.

2016. szept. 22. 21:43
 4/7 anonim válasza:

5 csillagos szállodában vagyok szobalány.

Fizikailag nagyon nagyon húzós. Gyorsan, precízen kell dolgoznod, hibázni sajnos nem lehet, mert megjegyeznek és a gondnoknő(aki ellenőrzi utánad a szoba állapotát) rád fog szállni teljesen. Dolgoztam 3 csillagban is, ott szinte nincs is bekészítés, csak egy kis szappan, szóval könnyebb a dolgod, és nekünk gondnoknőnk sem volt, hanem a szobalányok közül került ki egy szobaasszony, és ő ellenőrizte a szobákat. Mindenhol van szobalányi kocsi, amit neked kell rendbe tartanod. Reggel felveszed a munkalapot, meglátod az utazó-érkező szobákat és a foglalt(lakott) szobákat.

Anyagilag a bruttó 110ezer forint rettentően kevés. Én nettóba kapok ennyit, + a jatt.

Megéri e?-attól függ, hogy mennyire van szükségetek a pénzre, milyen más munkalehetőségek vannak, van e valamilyen szakmád ami érdekelne, mennyire laksz távol az adott hoteltől stb.

Azért vannak árnyoldalai(is). Arra készülj, hogy ez egy sima takarítás, csak magasabb fokon, ágyazással. Szoktak a vendégek "szobai" bulit tartani, inni, lerészegedni és nem épp a megfelelő tisztasággal hátrahagyni a szobát, fürdőszobát. Szoktak rosszul lenni vendégek is, alkoholtól is, az sem kellemesebb épp. Hányás, sz@r, pisi ezekre azért készülni kell. Volt, hogy nálam a szoba telibe hányva, mosdó, kád, zuhanyzó, azt neked kell kisikálnod. WC állapotokról nem is beszélek már. Ezek nem mindennaposak, de jobb, ha tudod. Jön a szilveszter-újév, elkerülhetetlen sajnos. Akkor vannak egyes nemzetiségű emberek-pl arabok, akik rettentően kupisak és mocskosak, szinte már undorítóan, nem írok le ide tapasztalatokat, de ha egy módod van rá, nem szobalánynak mész.

2016. dec. 3. 15:42
 5/7 anonim ***** válasza:
4-es, nagyon érdekes, amit írtál - élvezettel olvastam (1-es) Az merült fel bennem, hogy vajon van különség az 5 csillagos és a 3 csillagos vendégek között? Már úgy értem, pl. 5 csillagos szállodában ugyanúgy előfordul a leírt jelenség (hányás, koszos szoba) vagy csak a 3 csillagosnál? Én csak egy panzióban voltam rövid ideig...
2016. dec. 3. 16:47
 6/7 anonim válasza:

4es vagyok:

Nincs annyira nagy különbség. A 3 csillagosokba inkább párok, családosok szállnak meg, mivel megfizethetőbb. Az 5 csillagos szállodákban főleg üzletemberek, orvosok, ügyvédek akik konferenciákra jönnek, vagy csak átutazóban vannak.

Csillagtól függően mindenhol vannak olyan emberek, akik nem tudják megfelelően használni az mosdót. Az 5 csillagos szállodákban általában egyénileg szálnak meg, de pl mindennapos a WC melletti pisi. Találkoztam már olyannak is, hogy továbbképzés volt, minden szobában egy nő volt, de pl az ágyban használt!!! tampon, betét a fürdőszobai kövön stb stb.

2016. dec. 4. 20:22
 7/7 anonim ***** válasza:
Köszi :-)
2016. dec. 4. 21:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!