Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » 4 óra bejelentett munka, de...

4 óra bejelentett munka, de 8-at kell dolgozni?

Figyelt kérdés

Azt mondták majd idővel a szerződésen is módosítanak,de ez nekem kicsit fura.

Kevesebb adót akarnak majd fizetni?

2016. szept. 20. 11:29
 1/5 anonim ***** válasza:
54%
A munkáltatódnak így kevesebb a járulék. Ez tulajdonképpen részben fekete munka. Ha így dolgozol, kevesebb táppénzt fogsz kapni, kevesebb munkanélkülit, és kevesebb nyugdíjat (jó tudom, hogy arra már vizet ihatunk). Ha van lehetőséged akkor azonnal lépj le egy ilyen helyről. Szerintem ez csak ámítás, hogy majd idővel változtatnak rajta, hidd el nem fognak. Jártam már én is így. Az ilyen ganéj céget fel kellene jelenteni a Munkaügyi Felügyelőségen.
2016. szept. 20. 11:50
 2/5 A kérdező kommentje:
Magyar cég. Élelmiszeripar.
2016. szept. 20. 11:59
 3/5 anonim ***** válasza:
71%
Nyugodj meg, nem csak kevesebb adót szeretnének fizetni, hanem a munkabéredet sem fogod rendben megkapni, csak valami 4 órás minimálbért.
2016. szept. 20. 12:40
 4/5 A kérdező kommentje:
Az komoly.
2016. szept. 20. 15:43
 5/5 anonim ***** válasza:
Én 6 órával voltam így, a szerződésben ennyi szerepelt, plusz alkalmanként túlórázás órabérért. Na, ehelyett rendszeresen 12 órában dolgoztattak. Papír szerint erre dupla fizetést kellett volna kapnom, ehelyett kaptam valami párezerrel többet a 6 órás bérnél, mivel, mint utólag kiderült, a heti 30 helyett csak heti 8-10 túlóra volt rendesen dokumentálva. Saját példányom ugye nem volt a jelenlétiről, úgyhogy nem volt bizonyítékom, hogy mennyit dolgoztattak, nem nagyon tehettem semmit. Rögtön fel is mondtam, engem ennyire ne nézzen senki hülyének.
2016. szept. 20. 17:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!