Kilepes munkahelyrol?

Figyelt kérdés

Elvileg az elso ket hoban a munkaltato es a mankavallalo is felmondhatja a szerzodest.

Nem igazan tetszik amit csinalnom kell na meg a beosztas es berezes is kicsit mas mint vartam enyhen szolva. Kerdesem az hogy ezt szemelyesen kell intezni ha felakar mondani az ember vagy lehet telefonon,akar email?

2016. szept. 19. 16:06
 1/4 xswerdy ***** válasza:

Tipikusan 3 hónap próbaidő szokott lenni, de ez a munkaszerződéstől függ. Az is lehet, hogy nincs próbaidő, akkor nincs azonnali felmondási lehetőség.

Írásban kell felmondani, de azt célszerű személyesen átadni a következő munkanapon. Az azt követő napon már nem kell menned. Ugyanakkor bizonyos papirmunkát bizonyára még el kell végezni, azért is meg kell jelenned személyesen.

2016. szept. 19. 16:32
 2/4 A kérdező kommentje:
Itt van próbaidő ezt tudom alá is írtam a papírat. (Szerződést.) Csak kérdezem milyen módon jelezzem hogy nem kívánom folytatni a munkát ott?
2016. szept. 19. 17:37
 3/4 A kérdező kommentje:
Most nézegetek más állásokat is Budapesten.
2016. szept. 19. 17:37
 4/4 anonim ***** válasza:

Mindenféleképpen írásban!

A telefon nem elfogadott, az elektronikus levelet az MT is nevesíti de csak akkor, ha a levél megnyitásában nincs a munkáltató akadályozva. Az akadályoztatásról pedig nem tudhatsz.

Írásban a legcélszerűbb (és ajánlott is), mivel annál bizonyítható, hogy mely nappal mondtál fel, és még akkor próbaidőn voltál, így jogi vita kizárva.

Kb. 2 sor az egész egy kockás papíron, két példányban, amelyből az egyik nálad marad és azon veteted át a munkáltatóval a felmondásod (dátummal ellátva). :)

2016. szept. 20. 06:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!