A munkaügyi központ visszafizeti a buszjegy árát? Ha igen, akkor hogy?
1. Munkaügyi Központ Információs pult. Megmondod mit akarsz és útbaigazítanak.
2. Adnak egy nyomtatványt, amit állásinterjú alatt ki kell töltenie a munkaadónak.
3. Elmész állásinterjúra, kitölteted amit a munkaügyi központban adtak.
4. Visszaviszed a kitöltött, lepecsételt nyomtatványt és hó végén küldik a pénzt, DE kötelező bejelentkezésenként csak 1 oda-vissza út árát térítik, azaz 2-3 havonta egyszer fizetnek max.
Ahova tesztet írni mentél onnan kell kérni igazolást, ott helyben!
Meg a busz/vonat jegyre is szükség van természetesen.
Ha megvan mindkettő leadod és kifizetik.
Nálunk úgy működött, hogy a menetjegyet le kellett adni egy olyan igazolással, amit a felkeresett munkáltató töltött ki, vagy "belepecsételt" az álláskeresői kiskönyvbe, és ledátumozta.
Ez megyén belül volt, és az összesen kifizették.
Megyén kívülre történő állásinterjút előre kellett jelezni, ahhoz adott a munkaügyi központ egy iratot, azzal együtt kellett hó végén benyújtani a menetjegyeket (Budapesten még a helyi vonaljegyeket is fizették), természetesen egy hivatalos igazolással a pályáztató munkahelyről, hogy tényleg megjelentem adott napon és mi célból. Megyén kívül csak havi 3 vagy 4 utat fizetnek, de akkor szintén az egészet.
Én 3-szor voltam ugyanott (2 meghallgatás + 1 tesztvizsga), kifizették mind a 22 ezer forint költségemet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!