Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » A munkaügyi központ visszafize...

A munkaügyi központ visszafizeti a buszjegy árát? Ha igen, akkor hogy?

Figyelt kérdés
Álláskeresőként vagyok nyilvántartva, de közben a Pannon Work behívott tesztet írni egy másik városba. Busszal kell mennem és jó 120 km-t kell utazzak oda és vissza. A buszjegy ilyen távolságra nem olcsó. Ezt visszafizeti nekem a munkaügyi központ, ha már magamtól megyek munka után és nem az ő megkeresésükre várok? Ha igen, akkor hogy kell intéznem? Mondott valamit a nő, hogy a fehér kis könyvvel kell valamit csinálni, de az a helyzet, hogy ő sem tudta pontosan megmondani mit hogyan.
2016. szept. 19. 11:44
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

1. Munkaügyi Központ Információs pult. Megmondod mit akarsz és útbaigazítanak.

2. Adnak egy nyomtatványt, amit állásinterjú alatt ki kell töltenie a munkaadónak.

3. Elmész állásinterjúra, kitölteted amit a munkaügyi központban adtak.

4. Visszaviszed a kitöltött, lepecsételt nyomtatványt és hó végén küldik a pénzt, DE kötelező bejelentkezésenként csak 1 oda-vissza út árát térítik, azaz 2-3 havonta egyszer fizetnek max.

2016. szept. 19. 11:54
 2/5 EagleHUN ***** válasza:
100%

Ahova tesztet írni mentél onnan kell kérni igazolást, ott helyben!

Meg a busz/vonat jegyre is szükség van természetesen.

Ha megvan mindkettő leadod és kifizetik.

2016. szept. 19. 11:55
 3/5 A kérdező kommentje:
Milyen nyomtatványt 1-es? Erről egy szót sem hallottam eddig.
2016. szept. 19. 12:00
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Nyilatkozat onalloan torteno allaskeresesrol.
2016. szept. 19. 12:21
 5/5 anonim ***** válasza:

Nálunk úgy működött, hogy a menetjegyet le kellett adni egy olyan igazolással, amit a felkeresett munkáltató töltött ki, vagy "belepecsételt" az álláskeresői kiskönyvbe, és ledátumozta.

Ez megyén belül volt, és az összesen kifizették.

Megyén kívülre történő állásinterjút előre kellett jelezni, ahhoz adott a munkaügyi központ egy iratot, azzal együtt kellett hó végén benyújtani a menetjegyeket (Budapesten még a helyi vonaljegyeket is fizették), természetesen egy hivatalos igazolással a pályáztató munkahelyről, hogy tényleg megjelentem adott napon és mi célból. Megyén kívül csak havi 3 vagy 4 utat fizetnek, de akkor szintén az egészet.

Én 3-szor voltam ugyanott (2 meghallgatás + 1 tesztvizsga), kifizették mind a 22 ezer forint költségemet.

2016. szept. 20. 06:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!