Visszakérhető-e a vételár egy akkumlátorhibás telefon esetén?
Figyelt kérdés
Egészen pontosan egy -a jófogáson- hirdetett telefonról van szó, amit megvásároltam egy közeli mcdonaldsban (tehát kamerafelvétel van róla). A leírásban nem szerepelt rossz akkumlátorra vonatkozó megjegyzés, sőt szóbelileg dícsérte hogy 2 napot is kibír neki. Ehhez képest repülőgép üzemmódban, kvázi teljesen alvó állapotban is brutális eséseket produkál (háromnegyed óra alatt 8%). 24 órán belül ezt telefonon jeleztem neki, most 48 óra után bejelentettem az elállásomat, érezhetően húzza az időt, és mesékkel jön. Jogilag ilyen esetben mik a fokozatos lépések? Egyáltalán visszakérhetem-e a vételárat?2016. szept. 14. 09:33
1/7 anonim válasza:
Használt termék, magánszemélytől, személyes átvétellel.
Nincs elállási jogod, így jártál.
2/7 anonim válasza:
... akar meg is vadolhat, hogy te tetted bele a rossz akkut, o egy tuti jot adott neked. Nyilvan nem jo erzes, de ezert nem veszunk hasznalt, ismeretlen eredetu keszuleket maganszemelytol, hiaba tunik olcsonak. Nehogy kideruljon, hogy mindemellett lopott is...
3/7 A kérdező kommentje:
Megvádolni nehezen tud, ugyanis az aksi visszakereshető sorozatszám alapján (legalább gyártási időpontra), ahogy a felnyitatlan hátlap is látszik szakszervizben.
2016. szept. 14. 09:55
4/7 Koplárovics Béci válasza:
45 perc alatt 8% merülés belefér repülő üzemmódban is, ha azalatt a kijelző folyamatosan működik és a proci is legalább közepes használatban van. Többet fogyaszt a kijelző, mint az összes rádiós rész egy
5/7 anonim válasza:
1.- magánszemélytől vásárolt termék esetén nincs elállási jog
2.- elállási jog csak interneten vásárolt, "távollévők közötti szerződés" esetén van (webáruház, cég, stb), személyes átvétel UTÁN nincs.
3. - szerintem sem extrém esés a 8 %
4. - legközelebb olyan oldalon vásárolj, ahol ÉRTÉKELÉSSEL rendelkezik az eladó, lehetőleg sok-sok pozitívval.
5.- a kamerafelvétellel felesleges felhozakodni: a McDonalds nem fogja Neked azt visszakeresni ilyen miatt, ráadásul még ha tényleg rossz lenne az aksi, akkor sem tudod azt egy felvétellel bebizonyítani.
6/7 anonim válasza:
5-ös vagyok, válaszomban a 2-es pont esetleg félreérthető: cég esetén, ha pl. futár hozza és úgy veszem át (személyes), akkor természetesen él az elállási jog.
7/7 anonim válasza:
Jófogáson vetted?
Gratulálok!
Akksit cserélsz, használod, örülsz neki.
Ezek a lépések.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!